Smrt na maturalnom: 'Učenici je pozlilo, a studentica medicine joj dala prašak protiv slabosti'

Objavljeno:30.01.2023 - 10:59
A A A Times Arial

Članica ekipe Hitne prve pomoći navodno nije angažirala liječničku pomoć na maturalnom izletu i pogrešno procijenila zdravstveno stanje učenice. Djevojka (18) je preminula...

Na Okružnom sudu u Ljubljani jučer je započelo suđenje 27-godišnjoj liječnici Klari Cvenkel iz slovenskog Ljubna, koja je optužena da je iz nehaja prouzročila smrt 18-godišnjakinje.

Klara je kao 22-godišnja studentica medicine otputovala na grčki otok Krf kao članica medicinske ekipe prve pomoći ljubljanske agencije Collegium Mondial Travel (CMT) koja je pratila učenike ljubljanske gimnazije Poljane na maturalno putovanje.

Među maturantima bila je i 18-godišnja djevojka iz Ribnice, koja je kasnije umrla u bolnici u Kontokaliju na Krfu.

Liječnica Klara Cvenkel optužena je za kazneno djelo izazivanja smrti iz nehaja, jer je kao studentica druge godine medicine navodno pogrešno procijenila zdravstveno stanje učenice tijekom maturalnog putovanja na Krfu 2017. godine. Budući da nije na vrijeme pozvala liječničku pomoć, djevojka je preminula u bolnici u koju je dovezena prekasno, pišu Novice. Kako pišu slovenski mediji, Klara je dala djevojci 'prašak protiv slabosti'. Optužena, koja je danas već liječnica, ne priznaje krivnju.

Klara Cvenkel se nije pojavila jučer na Okružnom sudu u Ljubljani zbog bolesti.