APSOLUTNO NESTVARAN SKOK: Slovenac preletio skakaonicu (VIDEO)

Sport
APSOLUTNO NESTVARAN SKOK: Slovenac preletio skakaonicu (VIDEO)
,

Slovenac Žiga Jelar prije dva dana na treningu skijaških letova u austrijskom Kulmu ostvario je rezultat od 247.5 metara, a veličina letaonice u tom mjestu je 235 metara. Međutim, kako je riječ o treningu, a Jelar je i pri slijetanju rukama dotaknuo tlo, rezultat neće biti prihvaćen kao rekord.

Stvarni rekord Kulma je 2016. godine postavio njegov sunarodnjak Peter Prevc, koji je letio 244 metra na inače trećoj najvećoj letaonici na svijetu. Potom je jučer održano i službeno, prvo ovosezonsko natjecanje u letovima u Kulmu. Prvo mjesto osvojio je Norvežanin Halvor Egner Granerud s letovima od 238 i 231 metar. Drugi je bio Austrijanac Stefan Kraft, koji je skočio 232.5 i 234 metra.

Treće mjesto zauzeo je Domen Prevc s rezultatima od 236 i 224 metara. Jelar je, nakon povijesnog leta na treningu, na natjecanju završio sedmi. U prvoj seriji skočio je 212.5 metara, a u drugoj 200 metara. Novo natjecanje u letovima održat će se danas, također u Kulmu.

Granerud vodi u ukupnom poretku skijaša skakača s 1191 bodom ispred Poljaka Dawida Kubackog, koji ima 1158 bodova, i Slovenca Anžea Lanišeka s 1129 bodova. S obzirom na to da se posebno gleda i poredak za letove, Granerud je pobjedom u Kulmu vodeći sa 100 bodova.

Ne propustite