JEDAN DETALJ NA NOVOJ FOTOGRAFIJI PUTINA DIGAO NEVIĐENU BURU: ‘Dobro pogledajte, to zapravo nije on?‘

Svijet
JEDAN DETALJ NA NOVOJ FOTOGRAFIJI PUTINA DIGAO NEVIĐENU BURU: ‘Dobro pogledajte, to zapravo nije on?‘
,

Fotografija na kojoj se vidi da ruski predsjednik nosi pete ponovno je pokrenula lavinu teorija zavjere da Vladimir Putin u javnosti koristi dvojnika. Putin je naime proteklih dana snimljen za posjete Sveučilištu u Moskvi i po snimkama se čini kako nosi crne cipele s debelom petom, a sve u pokušaju da izgleda viši. Za ruskog predsjednika se inače procjenjuje da je visok 170 centimetara.

Dosad se već više puta spekuliralo kako Putin dvojnike za javne nastupe koristi zbog lošeg fizičkog ali i mentalnog zdravlja, međutim nikad nije bilo službene potvrde. Slične teze često su u javni prostor gurale ukrajinske vlasti, potpirujući tako tezu da Putin nije sposoban odlučivati o ratu koji je pokrenuo prije gotovo godinu dana.

Na fotografijama koje su objavili AFP i Getty Putin pozira okružen s dvadesetak studenata, a većina njih su viši od njega. Inače njegovu visinu komentirao je i britanski ministar obrane Ben Wallace optuživši ga da pati od sindroma ‘kepeca‘, što je uzrokovalo lavinu mema na društvenim mrežama, ali mnogi su u tome vidjeli urotu i tvrde- riječ je o dvojniku, prenosi jutarnji.hr.

27727639

Studenti s kojima se fotografirao su uglavnom svi viši od njega

Maksim Mishin/Afp

Na General SVR-u, kanalu na Telegramu, koji inače često objavljuje neprovjerene informacije o zdravlju ruskog diktatora, također su komentirali fotografije iz Moskve, snimljene u srijedu.

- Lijeva jagodica lica mu je natečena i neprirodno se miče kad "Putin" mijenja izraze lica, a visi mu i gornja usna što samo dokazuje da je riječ o neprirodnim estetskim zahvatima, piše između ostalog na General SVR-u.

Prema navodima Kirila Budanova, ukrajinskog šefa za vojnu sigurnost, Putin koristi čak tri dvojnika, a svi oni prošli su plastične operacije kako bi mu što više sličili. Budanov je u intervjuu za britanske medije rekao da se dvojnici koriste kako bi se prikrila činjenica da je ruski diktator izgubio kontrolu nad ruskom vladom i vojskom.

- Znamo za tri dvojnika ali koliko ih doista ima niko ne zna, rekao je Budanov ali za svoje tvrdnje nije ponudio dokaze. Istaknuo je kako ih se može prepoznati po različitoj visini, gestama, govoru tijela ali i ušnim resicama, jer one su specifične za svaku osobu.

Ukrajinci inače sve češće propitkuju je li Putin uopće živ, uostalom i sam Zelenski je nedavno to izrekao javno.

- Nisam potpuno siguran da je Putin još uvijek živ, ili da je on taj koji donosi odluke, i tko uopće donosi odluke. Postoji li krug ljudi koji to čine, pitao se Vladimir Zelenski. Bez konkretnih dokaza, dakako.

Mnogi pak komentiraju da je riječ o nečem puno banalnijem.

-U politici je visina bitna. Putin samo želi zadržati svoj mačo imidž, kažu.

Ne propustite