APSOLUTNO ŠOKANTNA OBJAVA IZ AL NASSRA: "Cristiano Ronaldo će se vratiti u Evropu"

Fudbal
APSOLUTNO ŠOKANTNA OBJAVA IZ AL NASSRA: "Cristiano Ronaldo će se vratiti u Evropu"
.

Cristiano Ronaldo potpisao je nedavno najveći ugovor u historiji fudbala. Saudijski Al Nassr mu plaća 200 miliona eura po sezoni u naredne dvije i po godine, no ako je suditi po riječima menadžera tima Rudija Garcije tvrdi da legendarni Portugalac neće okončati karijeru u ovom klubu.

Cristiano Ronaldo neće profesionalnu karijeru završiti u Al Nassru. Barem tako kaže trener ovog kluba Rudi Garcia, koji je itekako iznenadio svojom izjavom o budućnosti portugalske zvijezde.

Francuski stručnjak uvjeren je kako će se Cristiano vratiti u Evropu usprkos činjenici da će za nekoliko dana proslaviti svoj 38. rođendan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

"Cristiano Ronaldo je jedan od najboljih fudbalera svijeta. On definitivno neće završiti karijeru u Al Nassru. Siguran sam da će se vratiti u Evropu", poručio je trener saudijskog kluba Rudi Garcia.

Teško je međutim vjerovati da će se to desiti. Ugovor kojeg ima 37-godišnji Portugalac je nešto što se ne pamti u svijetu fudbala i teško da će ga se odreći.

Također, na Starom kontinentu ne postoji tim koji bi mu platio neku veću sumu novca. Definitivno bi morao da pristane na poprilično manju platu i zaista je teško očekivati da bi se to moglo desiti, piše sportsport.ba.

Cristiano se nije proslavio u uvodnim utakmicama za Al Nassr. Odigrao je dvije utakmice za svoj novi klub i ostao je bez pogotka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Imao je Ronaldo dosta atraktivnih poteza u polufinalu Superkupa protiv Al Ittihada. Međutim, od toga klub nema ništa i Al Nassr je poražen s 3:1.

Na kraju je CR zadobio i povredu u ovom meču. Stradao mu je zglob, ali bi trebao biti spreman za naredne izazove jer se ne radi o težoj povredi.

Iako trpi kritike za svoje nastupe Cristianovi potezi s terena se mnogima i dopadaju. Bivši reprezentativac Saudijske Arabije Hussein Abdulghani počastvovan je što može gledati poteze jednog od najboljih na svijetu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

"Mnogi su očarani onim što je na terenu racio Cristiano Ronaldo. Onaj ko želi vidjeti samo loše stvari, uvijek će ih vidjeti", rekao je Abdulghani.

Pred Cristianom je izazovan period i sigurno je da bogati Arapi što prije očekuju pogotke od nekada najboljeg fudbalera svijeta.

Ne propustite