NESTALI DJED CIJELU NOĆ ŠETAO U ČARAPAMA: Mještani ga pronašli promrzlog

Region
NESTALI DJED CIJELU NOĆ ŠETAO U ČARAPAMA: Mještani ga pronašli promrzlog
.

Deda Risto Tošović (83), koji je nestao u Ivanjici, pronađen je jučer u mjestu Zarići na pet kilometara od mjesta gdje je prethodni put viđen.

Prepoznali su ga i pomogli mu Dušan Zarić i Zorica Zečević koji su krenuli na put i vidjeli deku kako hoda malo dezorijentisan u vunenim čarapama bez cipela.

– Kao i svakog jutra kad ustanem uzeo sam telefon da prelistam najnovije vijesti i vidio sam da se traži deda Risto koji je nestao. Nešto kasnije smo Zorica i ja krenuli za Kragujevac i ja sam iz auta video dedu kako ide u suprotnom pravcu od Ivanjice.

Primijetio sam da je samo u vunenim čarapama i odmah sam posumnjao da je on, mada, moram vam reći da je za te godine hodao kao oficir. Polako sam zaustavio auto da ga ne bih uplašio i prišao mu i upitao ga gdje je krenuo.

Rekao mi je da hoće u crkvu da zapali svijeću. Vidio sam da je promrzao i da već dugo hoda, drhtao je od hladnoće, slikao sam ga i poslao putem Facebooka fotografiju njegovom rođaku Tošoviću. Potvrdili su mi da je riječ o dedi kojeg traže. Polako sam ga smjestio u auto i dovezao do novog mosta gdje su ga čekali njegovi. Jedino što sam zamolio je da ga obavezno odvedu u crkvu da zapali svijeću jer sam mu to obećao kada je sjeo u auto sa nama. To mu je bila želja – priča za Info Ligu Dušan Zarić.

Mladić kaže da je njegov gest prirodna reakcija svakoga koji je odgajan da poštuje istinske ljudske vrijednosti i prije svega bude čovek.

Nada se da će ovo biti dobar primjer za druge, prvenstveno za generacije koje dolaze, da u svakom trenutku i na svakom mjestu priteknu u pomoć onima kojima je potrebno.

Deda Ristu je poželio zdravlja i još puno godina života.

Risto Tošovićem iz ivanjičkog sela Radaljevo, podsjetimo, nestao je prekjuče ujutru kad je izašao iz kuće i otišao u nepoznatom pravcu. Pronađen je oko 15 kilometara od svoje kuće na putu za Кušiće u zaseoku Zarići gdje su ga pronašli mještani tog dijela ivanjičke opštine.

Ne propustite