"Mislim da izgledam dobro sprijeda, ali šta je sa strane? Je li moja njuška preduga?"

Medvjed ugledao nadzornu kameru pa pozirao za više od 400 selfija: SNIMKE SU URNEBESNE

Objavljeno:28.01.2023 - 16:56
A A A Times Arial

Boulder park na svojih 46 hiljada hektara zemlje ima 9 kamera koje se aktiviraju kad registriraju pokret

Crni medvjed iz Colorada pokorio je društvene mreže nakon što je pozirao ispred kamera za detekciju pokreta i snimio tako stotine selfija. Na kameri je pronađeno više od 400 fotografija istog medvjeda. Iako većina životinja u otvorenim prostorima i planinskim parkovima (OSMP) u Bolderu kamere ne primjećuje i prolaze uz njih kao da ne postoje, ovaj medvjed odlučio je pozirati.


- Ova je životinja pokazala poseban interes za kamere i iskoristila priliku. Fotografije su nas nasmijale, a mislili smo da će i druge, rekao je glasnogovornik OSMP-a Philip Yates za BBC.

Boulder park na svojih 46 hiljada hektara zemlje ima 9 kamera koje se aktiviraju kad registriraju pokret, nakon čega snimaju videozapise u trajanju od 10 do 30 sekundi.


Iz OSMP-a su objavili fotografije na Twitteru, a zvijezda seflfija zapela je za oko brojnim korisnicima društvenih mreža. - Naravno, slatko je kad medvjed snimi 400 selfieja kamerom. Kad ja to učinim, dobijem pismo u kojem me savjetuju da sam trebao skrenuti lijevo na odvojku za stazu i da sam bio na privatnom posjedu, napisao je jedan od korisnika.

Drugi Twitteraš se našalio: - Mislim da izgledam dobro sprijeda, ali šta je sa strane? Je li moja njuška preduga?, napisao je.

Image

Image

Image

Image