"ŽENE PREKO PEDESETE NE SMIJU DA NOSE OVAKVE CIPELE": Stilistkinja upozorava!

Moda i ljepota
"ŽENE PREKO PEDESETE NE SMIJU DA NOSE OVAKVE CIPELE": Stilistkinja upozorava!
Jubilarni 50. rođendan je prava prekretnica za mnoge stvari, pa i za modu.

Jubilarni 50. rođendan je prava prekretnica za mnoge stvari, pa i za modu. Mnoge žene prestanu da brinu o izboru odjeće i obuće i nose samo ono što je udobno, a ima i onih koje po svaku cijenu pokušavaju da "zadrže mladost", pa nose garderobu za tinejdžere. Oba pristupa su potpuno pogrešna. Stilistkinja Naz Mer ističe koja pravila treba poštovati.

Izbjegavajte prekratke suknje
Bez obzira koliko je žena vitka, mini dužina izgleda neumijesno ako ste zašli u šestu deceniju. Ovom odjećom kao da izražavate negodovanje zbog svojih godina, ali rezultat nije onakav kao što priželjkujete. Za zrele žene midi je idealna dužina.

Neon boje
Drečave boje prikladne su samo za djecu i tinejdžere. Na starijim ženama neon žuta ili jarko roze boja izgledaju smiješno, kao da ste uzeli odjeću od svoje kćerke. Sa 50+ godina potreban vam je skup i elegantan izgled, pa iz garderobe uklonite stvari jarkih boja.

Oprezno sa animal printom
Sa ovim dezonom rizikujete da izgledate potpuno demode. Sa godinama postaje sve teže odvojiti se od omiljene odjeće koja se više ne nosi. To žene obično pravdaju činjenicom da se trendovi vraćaju, ali činjenica da se nikada ne nosi ono što je nekada bilo moderno.

Bapske cipele
Još jedna česta greška koju prave žene koje su napunile 50+ je to što nose cipele koje izgledaju kao da su ih pozajmile od bake. Vode se time da im je važna udobnost.  Međutim, to ne bi trebalo da radite. Možete pokvariti cijelokupan utisak noseći oblu obuću sa đonom od plute. Pronađite udobne i moderne čizme, patike i mokasine sa što manje detalja.

Ne propustite