RECEPT ZA KANELONE SA ŠPINATOM: Ovo je staro italijansko jelo kojem niko ne može odoljeti
Ukoliko tražite novo jelo da osvježite svoj jelovnik, predlažemo stari italijanski recept za kanelone sa spanaćem
Italijanska kuhinja je veoma primamljiva i poželjna na našim prostorima, stoga ugodite sebi i spremite ovo staro jelo:
Sastojci:
250 g instant kanelona koji se ne kuvaju
Za sos:
čen bijelog luka
125 g mocarele
2 kašike parmezana
440 g pelata
Nadjev:
300 g spanaća
1/2 šolje vode
250 g rikote
2 kašike parmezana
1 jaje
1/4 kašičice muskatnog oraščića
biber
Priprema: Spanać kuhajte samo da omekša, procijedite ga i, kada se ohladi, sitno isjeckajte. Pomiješajte spanać sa rikotom, parmezanom, jajima, muskatnim oraščićem i crnim biberom.
Pripremljenom smesom punite kanelone, pa ih poredajte u podmazan vatrostalni sud.
Pomiješajte pelat i propasiran bijeli luk, pa sos prelijte preko kanelona. Pospite mocarelom i parmezanom i pecite 35 minuta na 180 stepeni.