RECEPT ZA KANELONE SA ŠPINATOM: Ovo je staro italijansko jelo kojem niko ne može odoljeti

Porodica i zdravlje
RECEPT ZA KANELONE SA ŠPINATOM: Ovo je staro italijansko jelo kojem niko ne može odoljeti
G.Đ. (38) ubio je sestre Jelisavetu Đ. (76) i Gordanu Đ. (78) u stanu na Bežanijskoj kosi, a juče je izvršio samoubistvo.

Ukoliko tražite novo jelo da osvježite svoj jelovnik, predlažemo stari italijanski recept za kanelone sa spanaćem

Italijanska kuhinja je veoma primamljiva i poželjna na našim prostorima, stoga ugodite sebi i spremite ovo staro jelo:

Sastojci:

250 g instant kanelona koji se ne kuvaju

Za sos:

čen bijelog luka
125 g mocarele
2 kašike parmezana
440 g pelata

Nadjev:

300 g spanaća
1/2 šolje vode
250 g rikote
2 kašike parmezana
1 jaje
1/4 kašičice muskatnog oraščića
biber

Priprema: Spanać kuhajte samo da omekša, procijedite ga i, kada se ohladi, sitno isjeckajte. Pomiješajte spanać sa rikotom, parmezanom, jajima, muskatnim oraščićem i crnim biberom.

Pripremljenom smesom punite kanelone, pa ih poredajte u podmazan vatrostalni sud.

Pomiješajte pelat i propasiran bijeli luk, pa sos prelijte preko kanelona. Pospite mocarelom i parmezanom i pecite 35 minuta na 180 stepeni.

Ne propustite