Pucnjava u Jerusalemu, sumnja se na teroristički napad, najmanje osmoro mrtvih

Objavljeno:27.01.2023 - 21:21
A A A Times Arial

Foto: AHMAD GHARABLI / AFP

Najmanje osam osoba je poginulo, a 10 ranjeno u pucnjavi u Jerusalimu, za koju se sumnja da je teroristički napad, prenosi Jerusalem post.

Napadača su ubije snage bezbjednosti nakon što je pokušao da pobjegne, prenosi Jerusalem post.

Napad se dogodio u sinagogi u četvrti Neve Jakov. Napadač je počeo da puca na ljude dok su izlazili iz sinagoge.

„Vidjeli smo ženu i četiri muškarca kako leže na putu. Upucani su i nisu davali znake života i odmah smo konstatovali smrt. Još tri ranjene osobe, uključujući sedamdesetogodišnju ženu koja je u kritičnom stanju su prevezene u bolnicu. Trenirani smo za ovo, nažalost nikad ne zaboravljamo teroristički napad, a stalno doživimo nove. Ništa ne možete da uradite, ovo je vrijeme za profesionalizam, jer je to razlika između života i smrti“, rekao je Fadi Dekidek iz hitne službe.

Na snimcima koji su objavljeni na Twitteru čuju se pucnji. VIDEO OVDJE.

Ostali povrijeđeni su 20-godišnji muškarac koji je u teškom stanju i 14-godišnji tinejdžer u srednje teškom stanju. Tridesetogodišnji muškarac koji je u kritičnom stanju i 60-godišnja žena u srednje teškom stanju, evakuisani su u bolnicu Shaare Zede.

Proslave koje su uključivale vatromet i pucnjavu viđene su u još izraelskih gradova, a policija pretražuje grad u potrazi za drugim teroristima.