Mijatovićeva prijetnja partnerima: Spremite se, upoznat ćete Nermina i SDP!

Objavljeno:27.01.2023 - 21:03
A A A Times Arial

Foto: Face tv

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović kazao je u petak, tokom gostovanja na televiziji FACE, kako su u stranci veoma razočarani ponašanjem pojedinih partnera iz "Osmorke", konkretno NES-a, SBiH i Damira Marjanovića, nakon što SDP nije dobio delegata u državnom Domu naroda. Poručio je kako u ponedjeljak "slijedi odgovor".

“To je veliki neuspjeh za nas”, kazao je na početku intervjua Mijatović i nastavio:

“Imat ćemo već u ponedjeljak raspravu. Slijedi vrlo oštar, jak i brutalan odgovor prema onima koji su postupali mimo dogovora. Ovo je moguće da se desi kad se bezuslovno vjeruje ljudima sa kojima pravite koaliciju – NES, SBiH i ovaj Damir Marjanović. Trojka je vrlo kompaktna, ali novopridošla priča je malo igranje na obje strane”.

Mijatović je kazao kako je danas bio sa predsjednikom SDP-a BiH Nerminom Nikšićem i da će partneri, koji su “iznevjerili SDP”, ubrzo upoznati Nikšića i SDP na pravi način.

“Ima jedna stvar koja me beskrajno nervira kod Nermina, da vjeruje ljudima do kraja. Ne znaju oni Nermina kad ga iznevjere, upoznat će i Nermina i SDP u ponedjeljak”, poručio je gost FACE TV-a.

“To je toliko dramatično da će sada vidjeti kako je kad SDP u punom kapacitetu upravlja procesom i partnere stave tamo gdje im je mjesto. Nek se spreme na političku igru koja će biti vrlo gruba”, dodao je, prenosi N1.

Vojin Mijatović je otkrio kako je šutio tri mjeseca da bi ispoštovao stav predsjednika stranke Nikšića…

“Šutio sam tri mjeseca. Nisam ja jedini koji je šutio. Ispoštovali smo disciplinovano stav predsjednika. Dajte da mi kao najveći dajemo najviše. Ja sam u RS-u imao sam glasovao koliko su dobili oni u Federaciji. Kako imaju obraza igrati na ovakav način. Samo u ponedjeljak spremite se, bit ćemo vrlo grubi. Žao mi je, nismo to tražili”, poručio je Mijatović.