NEMA TIJELA, NEMA ZLOČINA! Tri hemikalije koje je Brajan guglao OTKRIVAJU šta je uradio Ani – POSLIJE OVOGA NIKADA JE NEĆE NAĆI?

Aktuelno
NEMA TIJELA, NEMA ZLOČINA! Tri hemikalije koje je Brajan guglao OTKRIVAJU šta je uradio Ani – POSLIJE OVOGA NIKADA JE NEĆE NAĆI?
Brajan Volš, optužen za ubistvo supruge Ane Volš, koristio je ajped svog sina gde je na Guglu pretraživao odgovore na pitanja u danima pre, ali i nakon navodnog nestanka žene.

Brajan Volš, optužen za ubistvo supruge Ane Volš, koristio je ajped svog sina gde je na Guglu pretraživao odgovore na pitanja u danima pre, ali i nakon navodnog nestanka žene.

Pretrage na Guglu navodno su se nastavile danima. Međutim, kako je rečeno na sudu, Brajan je i pre navodnog nestanka supruge Ane 1. januara, pretraživao Gugl.

“Koja je država najbolja za razvod za muškarca?” kucao je navodno Volš 27. decembra, prema rečima tužioca. Iako je Anina majka u više navrata tvrdila da između njene ćerke i Brajana nema nikakvih problema, kada je nedavno objavljena njihova zajednička prepiska preko Vibera, javnost je saznala da su njih dvoje ipak bili u krizi.

Kao glavni razlog neslaganja i razmirica, Ana je u poruci majci navela decu. Beograđanka je tada zamolila majku da dođe kod nje, a Milanka tvrdi da nikada sebi neće da oprosti zašto tada nije otišla. S obzirom na Brajanovu pretragu možemo da zaključimo da je par bio u ozbiljnoj krizi i da su čak razmišljali da se razvedu. Ukoliko je to tačno, to bi možda mogao da bude jedan od motiva ubistva

Međutim, kada je policija saopštila šta je sve Brajan pretraživao u noći nakon što je Ana nestala mnogi su ostali u šoku. On je u početku pretraživao koliko je vremena potrebno pre nego što telo počne da se oseća i koliko je potrebno da telo počne da se raspada, što može da upućuje da se Brajan nije odmah rešio Aninog tela.

Zatim je nešto posle pet sati ujutru pretraživao kako se telo vezuje, koji su najbolji načini da se neko reši tela, kao i da li mogu da se bace delovi tela. Na osnovu ovih pretraga policija može da posumnja da je Brajan Anu ubio u nehatu i da nije unapred isplanirao kako bi mogao da se reši tela nakon zločina, ali i da ju je nakon toga raskomadao.

Brajan je oko pola 12 ujutru guglao i koji je najbolji način za odlaganje tela, kao i kako očistiti krv sa drvenog poda. Ukoliko se Brajan zaista vodio ovim pretragama, to bi moglo da znači da je Brajan možda Anu raskomadao u podrumu, gde je policija tokom pretresa pronašla tragove krvi i krvavu testeru.

Posebnu pažnju u njegovim pretragama privukle su tri hemikalije luminol, formaldehid i amonijak. Anin muž je na Guglu, među brojnim pojmovima koji se tiču zločina i “šta radi formaldehid”. Iako je mnogima ovo jedinjenje nepoznato, ljudi koji rade u mrtvačnicama ga često koriste, jer se pomoću njega balzamuje telo.

Formaldehid je bezbojan, zapaljiv gas jakog mirisa koji se takođe koristi za proizvodnju građevinskog materijala i proizvoda za domaćinstvo. Ovo jedinjenje menja tkiva na ćelijskom nivou tako da bakterije ne mogu da rastu. Moglo bi se reći da bukvalno razbija sastav ćelija i tkiva. Formaldehid je bezbojan, zapaljiv gas jakog mirisa koji se takođe koristi za proizvodnju građevinskog materijala i proizvoda za domaćinstvo.

Čemu sliži luminol?


Brajan je 1. januara u 11.56 pretraživao na tabletu svog sina “Luminol za otkrivanje krvi”. Luminol je hemijsko jedinjenje koje pokazuje luminiscenciju, sa plavim sjajem, kada se pomeša sa odgovarajućim oksidacijskim agensom. Luminol je bela do bledo-žuta kristalna čvrsta supstanca koja je rastvorljiva u većini polarnih organskih rastvarača, ali nerastvorljiva u vodi.

Forenzičari koriste luminol da otkriju količine krvi u tragovima na mestu zločina, jer reaguje sa gvožđem u hemoglobinu. Biolozi ga koriste u ćelijskim testovima za otkrivanje bakra, gvožđa, cijanida, kao i specifičnih proteina putem “Western blotiranja”.

Kada se luminol ravnomerno rasprši po površini, tragovi aktivirajućeg oksidansa čine da luminol emituje plavi sjaj koji može da se vidi u zamračenoj prostoriji. Sjaj traje samo oko 30 sekundi, ali se može fotografski dokumentovati. Sjaj je jači u područjima na koje padne više spreja, mada je važno napomenuti da intenzitet sjaja ne ukazuje na količinu krvi ili drugog prisutnog aktivatora.

Na osnovu ovog objašnjenja možemo da pretpostavimo da je Brajan bio svestan da će policija pretraživati i prostorije u kojima je telo boravilo i gde ga je potencijalno raskomadao.

Šta se dešava kada se delovi tela stave u amonijak?

Među Brojnim Brajanovim pretragama našta se i jedna o amonijaku. Brajan se naime pitao, “šta se dešava sa delovima tela koji se stave u amonijak”. Iako je amonijak široko rasprostranjen i nalazi se u brojnim sredstvima za čišćenje, ovo hemijsko jedinjenje mnogi najbolje raspoznaju po neprijatnom mirisu.

Stručnjaci upozoravaju da ovim jedinjenjem treba rukovati oprezno, jer ukoliko dođe u dodir sa kožom može da dovede do ozbiljnih opekotina. Kontakt tela sa tečnim amonijakom, takođe može da izazove i promrzline na telu. S obzirom na to da je Brajan u radnji Home Depot kupio sredstva za čišćenje u vrednosti od 450 dolara, a upravo tu radnju nedavno je posetila i novinarka Telegrafa, koja boravi u Bostonu. Tamo je razgovarala sa jednim od radnika, koji joj je ispričao da su njegove kolege videle Brajana, kao i da ih je posetila policija.

– Kupio je stvari za čišćenje za 450 dolara, niko ne kupuje toliko. I policija je dolazila ovde da istraži. Momak koji radi napolju video je nekog sa rukavicama. Policija je pronašla sve – rekao je radnik. u prodavnici

U ovoj radnji Brajan je kupovao i testere, krpe, trake, ceradu, kao i posebno zaštitno odelo. Zbog toga policija sumnja da je Brajan u podrumu najverovatnije raskomadao telo, a zatim ga je možda potopio u amonijak kako bi pokušao da ga se reši. Ukoliko je to tačno, postoji verovatnoća da telo prelepe Srpkinje i majke troje dece nikada neće biti pronađeno.

“Da li tijelo može da se identifikuje preko polomljenih zuba”


Drugog dana 2023. godine, nakon što je Brajan posetio pomenutu prodavnicu, iskoristio je tablet svog sina da bi istražio da li neko može da bude osuđen za ubistvo ukoliko nema tela, kao i da li se telo može identifikovati preko polomljenih zuba.

Ukoliko je ovo tačno, to bi moglo da potvrdi sumnje inspektora, da je Ana pre ubistva možda brutalno pretučena. Iako u SAD postoji čuvena izreka “ako nema tela, nema ni zločina”, ali suđenje u slučaju ubistva bez tela bio je vrhunac tri uzastopna okružna tužioca okruga Norfolk. Prethodni slučajevi su rezultirali, prvo, sporazumom o priznanju krivice za ubistvo iz nehata i, drugo, osudom za ubistvo.

– Vidim šta je Majk Morisi uradio, jasno je da je napor koji je uložen u ovaj slučaj bio značajan. Izgleda da radi posao koji treba da bude odrađen, rekao je Vilijam Delahant za Herald o tome kako je Majkl Morisi, sadašnji tužilac Norfolka, vodio ranu fazu slučaja Volš.

Da podsetimo, Brajan Volš je prošle nedelje optužen za ubistvo supruge Ane Volš, poreklom iz Beograda, koja je poslednji put viđena 1. januara. Trenutno je u pritvoru, ukinuta mu je kaucija, a sledeće saslušanje zakazano je za 9. februar.

Ne propustite