BRAVO: Mostarski murali uvršteni na ljestvicu najboljih svjetskih murala

Aktuelno
BRAVO: Mostarski murali uvršteni na ljestvicu najboljih svjetskih murala
Treći rad koji je u finalu je ''Love will tear us apart'' umjetnika Bifida iz Italije koji je kod građana izazvao posebne emocije.

Treći rad koji je u finalu je ''Love will tear us apart'' umjetnika Bifida iz Italije koji je kod građana izazvao posebne emocije.

 

Mostarski murali uvršteni su među najboljih dvadeset i pet na svijetu u okviru globalne platforme Street Art Cities koja je Mostar prepoznala kao jedan od impresivnijih gradova ulične umjetnosti. Tri rada uvrštena su u finale glasanja za najbolje murale proteklog mjeseca

Jedan od njih je ''Hadžibeg'' autora Erika Burke-a iz SAD-a koji je upečatljivim svojstvenim stilom i snažnim koloritom učinio da procvjeta ulica murala, Šantićeva ulica.  Iz Amerike u Mostar: Ovdje sam slobodan 

Drugi mural koji je Street Art Cities odabrao također se nalazi u spomenutoj ulici. Riječ je o portretu kojeg su oslikale Medianeras murales iz Argentinekoji svojom 3D dimenzijom osvaja prostor ulice i budi intrigu promatranja iz različitih uglova.

Treći rad koji je u finalu je ''Love will tear us apart'' umjetnika Bifida iz Italije koji je kod građana izazvao posebne emocije. Poprilično oronula i dotrajala fasada zgrade kao i sivi ambijent naselja, poetično i skladno komuniciraju sa konceptom.
 Nalazi se u Ulici Kralja Zvonimira koja se pretvara u uličnu galeriju. ''Ponosni smo na rezultate 10. festivala i cijeli naš tim koji je entuzijastično cijelu godinu ustrajano radio za vizije i ideje koje unaprjeđuju urbanu kulturu Mostara kao i cijele BiH. 

Neizmjerno smo zahvalni svima, građanima i Gradu Mostaru koji su pomogli da se produkcija realizira na zadovoljavajućem nivou, a posebno umjetnicima koji nesebično poklanjaju našem gradu vrhunska umjetnička djela u javnom prostoru'', ističu organizatori koji su također naglasili da im jako imponira što Street Art Cities platforma promovira i podržava Street Arts Festival Mostar. 

Ne propustite