Intenzivni ruski raketni napadi na Kijev i druge lokacije u Ukrajini, najmanje jedna osoba ubijena, mnogi građani sklonili se u podzemne željeznice

Objavljeno:26.01.2023 - 13:31
A A A Times Arial

Rusija je jutros lansirala veći broj raketa na Ukrajinu. Prema zadnjim informacijama najmanje jedna osoba je ubijena, a napad dolazi nakon što su ukrajinski zapadni saveznici potvrdili da će Ukrajini poslati tenkove, piše Advance.hr.

Ukrajinska vojska priopćila je jutros da je oborila sve bespilotne letjelice koje je tijekom noći poslala Rusija, njih 24, uključujući 15 oko glavnog grada.

No, ubrzo nakon toga oglasile su se uzbune za zračni napad diljem Ukrajine dok su ljudi išli na posao, a visoki dužnosnici rekli su da protuzračna obrana obara nadolazeće projektile.

U Kijevu su se mnogi sklonili u podzemne željeznice. Gradonačelnik Vitalij Kličko rekao je da je jedna osoba poginula, a dvije ranjene kada je raketa pogodila zgrade u južnom dijelu grada.

Vojna uprava Kijeva navodi da je oboreno više od 15 projektila ispaljenih na Kijev, ali je pozvala ljude da ostanu u skloništima.