RUČAK ZA DANAS: Najukusnija boranija sprema se SAMO na OVAJ NAČIN - kremasta, raskuhana i ukrčkana!
Boranija - staro srpsko jelo koje se rado sprema u svim kućama.
Boranija - staro srpsko jelo koje se rado sprema u svim kućama.
Potrebno je:
- 400 grama boranije
- 1 glavica crnog luka
- 2 čene bijelog luka
- 2 šargarepe
- 1 paškanat
- 3 krompira
- 200 ml soka od paradajza
- suhi začin, suha slatka paprika, biber, svijež peršun, malo masti
Priprema: Na kašiku masti prodinstajte sitno sijeckan crni luk i rendanu šargarepu i paškanat. Dodajte suhi začin, slatku začinsku papriku i biber pa promješajte. Dodajte sjeckan krompir i boraniju i paradajz sok i promešajte. Nalijte vodu i kuhajte oko 30 minuta. Dodajte kroz presu procijeđen bijeli luk i svjež peršun sitno sjeckan. Ostavite da boranija vri još 10 minuta, a potom isključite i poslužite.