RUČAK ZA DANAS: Najukusnija boranija sprema se SAMO na OVAJ NAČIN - kremasta, raskuhana i ukrčkana!

Kuharica
RUČAK ZA DANAS: Najukusnija boranija sprema se SAMO na OVAJ NAČIN - kremasta, raskuhana i ukrčkana!
Boranija - staro srpsko jelo koje se rado sprema u svim kućama.

Boranija - staro srpsko jelo koje se rado sprema u svim kućama. 

Potrebno je:

  • 400 grama boranije
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čene bijelog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 paškanat
  • 3 krompira
  • 200 ml soka od paradajza
  • suhi začin, suha slatka paprika, biber, svijež peršun, malo masti

225969-boranija-ff

Priprema: Na kašiku masti prodinstajte sitno sijeckan crni luk i rendanu šargarepu i paškanat. Dodajte suhi začin, slatku začinsku papriku i biber pa promješajte. Dodajte sjeckan krompir i boraniju i paradajz sok i promešajte. Nalijte vodu i kuhajte oko 30 minuta. Dodajte kroz presu procijeđen bijeli luk i svjež peršun sitno sjeckan. Ostavite da boranija vri još 10 minuta, a potom isključite i poslužite.

 

Ne propustite