Radnici Čistoće nastavljaju štrajk: Čistit ćemo samo bolnice, škole i vrtiće

Bosna i Hercegovina
Radnici Čistoće nastavljaju štrajk: Čistit ćemo samo bolnice, škole i vrtiće
"36 godina radim u Čistoći. Ispričavam se građanima grada Zagreba. Hvala na podršci.

"36 godina radim u Čistoći. Ispričavam se građanima grada Zagreba. Hvala na podršci.

Odluka radnika je da se štrajk nastavlja jer jučerašnji pregovori nisu uspjeli.

Ali od danas sve tri smjene kreću čistiti po rasporedima smeće ispred bolnica, vrtića i škola da taj dio ne trpi i da radnici zahvale građanima", rekao je u ime radnika Čistoće Mumin Odžić novinarima.

"Sam dio pregovora ne bih komentirao. Pregovarački odbor je rekao radnicima da pregovori nisu uspjeli. Pozivam Holding da dođu tu ili da pozovu predstavnike radnika na pregovore da se ova situacija razriješi. Jer jučer nisu dobili garancije i jamstvo da će zahtjevi biti ispunjeni.

5 zahtjeva koji su ispunjeni prvi dan manje je vezano za materijalna prava.

Pozivam gradonačelnika i Holding da sjednemo ponovno jer očito je jučer bilo malo previše loše komunikacije i prema novinarima i prema radnicima", dodao je.

Savjet građanima što sa smećem?

"Ja sam rekao da se ja ispričavam građanima jer ni nama nije drago da je takva situacija. I mi smo građani Zagreba. Svi oni radnici su građani Zagreba. Savjet bi bio, možda ne bi bio prihvatljiv... U jednom normalnom razgovoru, bez tenzija, prijetnji, optužbi, ako netko misli da je jeftinije uvesti nekoga izvana, onda neka to napravi. Mi imamo svoje zahtjeve, ti zahtjevi nisu neizvedivi, samo trebamo biti staloženiji i mirniji jedni prema drugima", rekao je Odžić.

"Pozivam još jednom predstavnike Grada da dođu razgovarati još jednom", dodao je

Ne propustite