Majka 12-ero djece tvrdi da im kupuje samo ono nužno: ‘Nema mjesta za luksuz i nepotrebne troškove'

Zanimljivosti
Majka 12-ero djece tvrdi da im kupuje samo ono nužno: ‘Nema mjesta za luksuz i nepotrebne troškove'
,

Majka 12-ero djece otkrila je kako štedi novac na kupovinu hrane. Naime, Courtney Rogers (38) odlučila je potrošiti novac samo na ono najnužnije za svoju djecu tijekom cijelog mjeseca januara, piše The Sun.

Mama iz SAD-a odlučila je da se cijeli mjesec smiju kupovati samo osnovne namirnice i zabranila je bilo kakav luksuz, u pokušaju da smanji potrošnju i uštedi nakon blagdana. 

Courtney i njezin suprug Chris (38) prije devet mjeseci dobili su svoju najmlađu kći, Cambriu, 12. dijete po redu. S tako velikom obitelji koju treba prehraniti, roditelji su nepokolebljivi u tome da ovaj mjesec provode strogu zabranu bilo kakvih nepotrebnih izlazaka i troškova. 

- To uključuje i narudžbe hrane i jedenje u restoranima. U osnovi, samo kupujemo sve namirnice koje nam u tom trenutku trebaju, a nemamo ih kod kuće. Zabranjeno je i posuđivati filmove ili plaćanje bilo kakvih streaming servisa. Također, nema kupnje nove odjeće. Nisu dopušteni izlasci koji koštaju niti su dopuštene kupnje igračaka i kućnog dekora. Izuzetak su svi hitni slučajevi koji se mogu pojaviti - objasnila je Courtney.

Courtney i njezin suprug, koji je crkveni pastor, žive na farmi od 12 hektara sa svojom djecom, Clintom (12), Clayom (11), Cadeom (10), Callie (9), Cashom (8), Coltom i Caseom (7), Calenom (5), Caydie (4), Caralee (3), Caris (2), i bebom Cambriom. Divovska obitelj također dijeli svoj dom s više od 200 domaćih životinja, uključujući svinje, ovce i kokoši. Ipak, majka 12-ero djece priznaje da njezina obitelj tjedno pojede šest komada kruha i čak 80 litara mlijeka.

- Cilj mi je obaviti jednu veliku trgovinu tjedno, međutim, obično moramo otići u dućan barem još jednom zbog mlijeka, kruha i svježih proizvoda. Ovog mjeseca pokušavam smisliti 31 različitu večeru. To uključuje obroke ponedjeljkom bez mesa i korištenje jaja i svinjetine s naše farme - dodala je.

 Courtney kaže da je blagdansko razdoblje skupo vrijeme u njezinu kućanstvu i da je njezin plan "bez trošenja u siječnju" odličan način da uštedi i "popuni'' svoj novčanik.

- Božić je ove godine bio dosta naporan. Upravo smo se vratili s trotjednog odmora u posjetu obitelji. Također smo zamijenili i podove u našim stambenim prostorima, a pored toga smo se uspjeli dobro zabaviti. Izdvojili oko 100 dolara po djetetu za njihove darove, a to nije uključivalo njihove čarape, nove pidžame i novu odjeću za crkvu. Na Badnjak smo imali tradicionalnu večeru sa šunkom i pozvali udovce i usamljene ljude da nam se pridruže. Naš obrok na Božić bila je meksička hrana koja je uključivala naše domaće proizvode - objasnila je.

Otkako je postala mama, Courtney je provela samo sedam mjeseci svog života provela bez trudnoće. Budući da je majka 12-ero djece, kaže da mora pažljivo planirati svoje vrijeme kako bi se brinula za svoju družinu. 

- Tipičan dan je doručak i škola počinje oko 8 ujutro. Nastavljamo sa školom do oko 11 sati, a onda pravimo pauzu za čišćenje i ručak. Nakon ručka mala djeca drijemaju, a svi ostali imaju slobodno vrijeme. Kada vrijeme za odmaranje završi, završavamo školu, obavljamo kućne poslove i pripremamo večeru. Ostatak dana obično je za slobodno vrijeme i pospremanje kuće. Djecu pokušavamo staviti u krevet oko 20 ili 20:30. Bebe idu spavati, a starija djeca rade nešto tiho ili čitaju u svojim sobama - kaže majka.

Ne propustite