MAJKA ANE VOLŠ SE OGLASILA I DEMANTOVALA NAJNOVIJE NAVODE: "Čista izmišljotina"

Aktuelno
MAJKA ANE VOLŠ SE OGLASILA I DEMANTOVALA NAJNOVIJE NAVODE: "Čista izmišljotina"
,

Milanka Ljubičić, majka nestale Ane Volš, koja se Ministarstvu obratila u petak i zatražila informacije od američkih institucija o slučaju njene kćerke, rekla da i dalje čeka zvanične rezultate iz Ministarstva spoljnih poslova kako bi saznala šta se dogodilo njenoj kćerci.

Ljubičićeva je tada potpisala zahtjev za pribavljanje zvaničinog izvještaja o nestanku njene kćerke u SAD i svih potrebnih dokumenata u vezi s tim slučajem, koji je Ministarstvo po hitnom postupku uputilo Generalnom konzulatu Srbije u Njujorku na dalje postupanje.

1314405-screenshot-20230110-093129-ff

foto: Društvene mreže

U medijima se pojavila informacija da je Ministarstvo spoljnih poslova obavilo telefonski razgovor sa Milankom Ljubičić prilikom kojeg je upoznalo sa sadržinom obavljenih razgovora sa predstavnicom nadležnog američkog tužilaštva. Međutim, Milanka je ovakve navode u razgovoru za Espreso oštro demantovala!

"Čista izmišljotina, niko mene nije pozvao niti obavestio o bilo čemu. To što se piše nije tačno jer nemoguće je da se upoznam sa slučajem kada istraga nije završena niti se bilo šta konkretno zna. Te informacije nisu protekle sa moje strane jer mene niko sada nije kontaktirao ni iz Srbije, ni iz Amerike", kazala je Milanka za Espreso.

Kako je rekla, ona i dalje gaji nadu da neće čuti najgore moguće vijesti o sudbini svoje kćerke i dodala da joj ovaj period od 1. januara veoma teško pada.

"Izdržavam pomoću lekova, najteže je što ništa ne znam, pritisak mi skače i nisam dobro nikako. Ne mogu da dođem sebi", rekla je ona.

1317913-ana-i-brajan-vols-foto-privatna-arhiva-public-ff

FOTO: FACEBOOK / ANA LJUBIČIĆ

Podsjetimo, Ana Volš nestala je 1. januara rano ujutru kada je trebalo da ode na bostonski aerodrom Logan i odatle otputuje u Vašington zbog posla. Njen nestanak prijavljen je tek tri dana kasnije.

Međutim, ispostavilo se da nije bilo poziva, kao i da je Ana imala rezervisan let tek za 3. januar. Istraga je pokazala da je Brajan lagao policiju i namjerno skretao istragu u pogrešnom smjeru kako bi sebi kupio vrijeme za prikrivanje tragova zločina.

Suprug nestale žene, Brajan Volš, je 18. januara zvanično optužen da je ubio Anu i raskomadao njeno tijelo.

Američko tužilaštvo je prošle srijede u sudu objelodanilo dokaze protiv Brajana i optužilo ga za ubistvo supruge Ane. Među dokazima su krvavi nož, DNK dokazi u podrumu, testera, Gugl pretraga.

- Na deponiji je pronađeno 10 kesa, na kojima su tragovi krvi, a u kesama su pronađeni peškiri, dijelovi ogrlice Ane Volš, njene čizme, "prada" torba, haljina sa krvavim rukavom - navodi se u optužnici.

Tužilaštvo nastavlja da prikuplja dodatne dokaze o ovom slučaju, a sljedeće ročište zakazano je za 9. februar.

Ne propustite