TUGA

TRAGIČAN KRAJ POTRAGE NAKON OSAM DANA: Dječak iz Herceg Novog pronađen mrtav

Objavljeno:25.01.2023 - 16:21
A A A Times Arial

Tijelo trinaestogodišnjeg N. V. pronađeno je ispod tvrđave Fort Oštra na istoimenom rtu, na zapadnoj strani ulaza u Boku.

Potraga za dječakom trajala je osam dana.

Tijelo je pronađeno neposredno nakon što je završena današnja potraga. "Vijestima" je nezvanično saopšteno da je spasiocima stiglo obavještenje da je u moru u blizini tog rta uočeno tijelo. Ekipe su se odmah uputile ka naznačenoj poziciji koja se nalazi u teritorijalnim vodama Republike Hrvatske.

Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama u skladu sa Nacionalnim planom traganja i spasavanja na moru nastavila je jutros potragu.

Pretraživan je akvatorijum zapadno i jugozapadno od hotela "Plaža" u Herceg Novom prema Sutorini, Njivicama i rtu Kobila.

Učestvovalo je više plovila državnih službi i privatnika, kao i helikopter Vojske Crne Gore i dron sa termovizijskom kamerom Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL).

Načelnik kriminalističke policije Herceg Novi Mitar Tadić kazao je za RTHN da je dežurnoj službi Centra bezbednosti prijavljeno da je trinaestogodišnjaka povukao talas prilikom fotografisanja.