TRIK OD 2 SEKUNDE KOJI RJEŠAVA PROBLEM: Svaka domaćica treba da zna ovo!

Praktična žena
TRIK OD 2 SEKUNDE KOJI RJEŠAVA PROBLEM: Svaka domaćica treba da zna ovo!
Ulje po pločicama, šporetu je nešto što nas sve nervira.

Ulje po pločicama, šporetu je nešto što nas sve nervira. Kad pomislite na tragove od ulja koji ostaju po kuhinji i šporetu od prženja, dođe vam da odustanete od omiljenog obroka.

Prženje je popularan način pripreme hrane u mnogim tradicionalnim kuhinjama, pa tako i u srpskoj, jer ne možete zamisliti doručak bez prženih jaja i slanine. Ipak, ulje može da ostavi tragove na šporetu i u kuhinji. Ali, na sreću, postoji jednostavan trik kojim se to prskanje spriječava, a rijetko ko ga zna. Kada u tiganj budete sipali ulje, odmah dodajte i malo soli dok je ulje još hladno.

Pored toga, pre nego što sastojke spustite u ulje, dobro ih osušite. Važno je i da namirnice koje stavljate na zagrijano ulje ne budu vlažne (upravo kombinacije vlage i vrelog ulja dovodi do prskanja). Prosušite ih i lagano spuštajte u tiganj, sa što manje visine.

 

Ne propustite