IMATE PROBLEMA SA SNOM?: Isprobajte ovu metodu

Porodica i zdravlje
IMATE PROBLEMA SA SNOM?: Isprobajte ovu metodu
Imate problema da zaspite?

Imate problema da zaspite?

Ovi trikovi će vam pomoći da brzo zaspite. Doktorka Dejzi Mej dijeli tri malo poznate metode koje će vam pomoći da zaspite za samo nekoliko minuta.

 

"Otvorite oči"

Prvi metod može izgledati prilično čudno, ali stručnjak uvjerava u njegovu efikasnost. Omogućava vam da "prevarite" um i učinite ga budnim. Paradoks je da će pokušati da uradi suprotno, a to je da uđe u stanje sna. "Ovaj trik ne zahtijeva mnogo truda. Kada uđete u krevet, morate da držite oči otvorene što je duže moguće i mentalno ponavljate frazu "ostani budan."

4-7-8 metoda

Drugi trik za brže zaspanje uključuje posebnu tehniku disanja. „Stavite jezik iza zuba. Izdišite kroz nos četiri sekunde. Zatim zadržite dah sedam sekundi. Izdišite kroz usta još osam sekundi. Ne brinite zbog čudnog zvuka koji će se čuti za to vreme. " Ponavljajte vežbu dok ne zaspite. Metoda „opuštajućeg daha“ ima svoje korijene u pranajami, drevnoj tehnici disanja, ali ju je 2015. popularizovao specijalista integrativne medicine dr Endrju Vajl.

Repriza dana

Posljednja tehnika je da zapamtite sve što ste radili tokom dana. Trebalo bi da izgleda kao da premotavate film od trenutka kada odete u krevet do prve stvari koju uradite odmah nakon buđenja. „Prisjetite se svega i pokrenite svoj dnevni raspored obrnutim redoslijedom. Ovo će osloboditi vaš um od briga, a vježba će biti izazovnija za vaš um od prisjećanja najvažnijih trenutaka.“

Ne propustite