GOVORILA ZA BLIC

MAJKA ANE VOLŠ OTKRILA BRAČNU TAJNU: Evo šta se njenoj kćerki desilo MJESEC DANA PRIJE NESTANKA

Objavljeno:21.01.2023 - 09:20
A A A Times Arial

Foto: Blic.rs

Slomljena od bola, pognute glave, Milanka je otvorila vrata svog "Blica" i rekla:

- Danas je 20. dan da ja ne znam ništa o svom detetu...

Milanka je za "Blic" pričala o Ani, njenom braku s Brajanom, ali i potrazi za njenom kćerkom. Naglas je izgovarala svoje misli, tumačila informacije koje je pročitala u medijima, jer kako kaže, samo iz medija saznaje šta se dešava. I poslije svega želi da vjeruje da će dobiti lijepu vijest; živi za to da još samo jednom čuje glas svoje kćerke i ne gubi nadu, iako je svakim danom ta nada sve tanja.

- Ja sam bila tamo (u Americi) tri puta, sve zajedno 16 meseci. Mnogo sam vremena provodila sa Brajanom i njom. On je brinuo o njoj, deci, meni... Ana se smejala stalno. On se smejao stalno. Nikada ne bih pomislila da može da joj naudi. Ja mogu da razumem i da se posvađaju, ali da joj učini nešto tako strašno, da se reši tela... - priča Milanka slomljena od tuge.

wimk9kpturbxy8ynme2zmuwmtvhowvkywe5njk2mjewytyymjzkntvmmc5qcgerkwlnaf4a3gabotaf

.FOTO: INSTAGRAM/ANAWALSHE, AP / GREG DERR / RINGIER

"Brajan je čudan i zamišljen"

Milanka je kroz višesatni razgovor s ekipom Blica tumačila događaje koji su prethodili Aninom nestanku, ali koje u vrijeme dešavanja nije razumjela kao crveno svjetlo. Mislila je da Brajan i Ana imaju probleme, a da su ti problemi zbog Anine želje da više vremena provodi s djecom, dok je Brajan bio protiv.

- Ona je bila sa starijom sestrom u Beogradu i tada mi je Ana jednom prilikom pomenula da je Brajan čudan i zamišljen i da ona to više ne može da podnese i da želi da više vremena provodi sa djecom - priča Milanka.

Tada je predložila da pođe sa Anom u Ameriku, ali joj kćerka nije odgovorila. Dvadesetak dana kasnije, Ana joj je poslala nestrpljive poruke u kojima je moli da dođe koliko sljedećeg dana. Grubom igrom sudbine, Milanka nije mogla jer je morala da uzme terapiju od doktora. Predložila joj je da dođe dva dana kasnije... Ana joj je rekla da ipak ne mora.

- Muči me i proganja što nisam odmah otišla. Možda se ništa od ovoga ne bi desilo. Možda bih sprečila nešto - drhtavim glasom priča Milanka, koja se potom osvrće na njen boravak u Americi, u kući Ane i Brajana.

"Brajan se mnogo ugojio, ne znam šta mu je"

- Videla sam Brajana sada na slikama, mnogo se ugojio. Sasvim je drugačiji! Ne znam šta mu se dogodilo. Kada sam bila tamo, on je bio glavni kuvar. Spremao je ručak konstatno, a Ana je radila. Dolazila je uveče kući, presvlačila se i pravila palačinke. Njene palačinke su najbolje na svetu! Smejala se stalno. Dok sam bila tamo provodila sam najviše vremena sa njenim najmlađim detetom i Brajanom koji je radio od kuće. Ali znate, ja sam jedva čekala da vidim svoju Anu. Iako sam bila tamo sa svima njima, znala sam da se osećam usamljeno, jer Brajan je stalno bio za računarom, jer je radio. Ana na poslu. Starija deca u vrtiću... - priča Milanka.

abxk9kpturbxy9jntuzn2jkodyxndkznmuynmviyme5owiyzgyzy2uwns5qcgerkwlnaf4a3gabotaf

FOTO: DRUSTVENE MREZE

Zatim se osvrće se na Brajanovu majku.

- Nas dve se nismo ni dostojno upoznale. Kada sam otišla tamo ona je rekla da ne može da se pozdravlja zbog korone. Bilo je dogovoreno da se vidimo na ručku, ali meni je tada bilo nešto loše. Posle toga naš susret se više nikada nije pomenuo. Meni Ana nije ništa loše rekla za nju - kaže Milanka.

Drhtavim glasom opisuje svoju kćerku.

- Ona je dete kakvo se jednom rađa. Uvek nasmejana, srećna, ambiciozna. Ne mogu vam opisati koliko voli svoju decu, kakva je sa njima. Koliko god da je umorna ona će se igrati sa njima, biti uz njih - priča Milanka.

ftek9kpturbxy8wogqzowyzytgymjnhmzg1nte0y2i4ytc5mzazzdc2mi5qcgerkwlnaf4a3gabotaf

FOTO: CJ GUNTHER / EPA;

"Ne znam da li ću preživjeti ako vijesti budu strašne"

Milanka dodaje da ne može da razumije da je Brajan, s kim je Ana dijelila koru hljeba, brinula o djeci i koga je voljela i o tome svima pričala, mogao da joj naudi.

- Ja to ne mogu da razumem, ne mogu da razumem da moje dete ako je trpelo nasilje nije moglo da se obrati policiji. Ne mogu da prihvatim da ju je Brajan ubio i da se riješio tijela. Ne mogu da prihvatim to! Eto, tako, pomišljam i voljela bih da je Ana pokupila svoja dokumenta i pobjegla jer joj je dosta svega. Znate, ja samo želim da doživim da je čujem. Ako vesti budu strašne, ja... Ja ne znam da li ću preživjeti! - slomljena od tuge priča Milanka.

Veoma je bolesna i zbog toga nije u stanju da brine o svojim unucima. Ipak, ističe da je Anina starija sestra Aleksandra rekla da će ona brinuti o djeci, ali da čeka da vidi šta će biti sa istragom.

- Važno je da djeca budu zajedno, da odrastaju zajedno. Ako je Brajan naudio Ani, on je u sekundi uništio svoju porodicu! - skrhana od bola priča Milanka.