MNOGI GLEDALI U ČUDU: Zašto su sudije nakon Džekinog gola odmah uzele loptu i stavile je u staklenu kutiju?

Sport
MNOGI GLEDALI U ČUDU: Zašto su sudije nakon Džekinog gola odmah uzele loptu i stavile je u staklenu kutiju?
,

Večeras u Saudijskoj Arabiji na stadionu Kralj Fahd odigrana je finalna utakmica Superkupa Italije između dva ljuta gradska rivala, ekipa Intera i Milana.

Nerazzurri su bili mnogo bolji rival i nadigrali su aktuelne prvake s 3:0, a junak trijumfa bio je naš Edin Džeko.

Fenomenalni bh. kapiten je još jednom pokazao da se nalazi u odličnoj formi, a naš reprezentativac je večeras bio jedan od strijelaca za svoj Inter.

Prvi gol na susretu je postigao defanzivca „Nerazzurra“ Fredriko Dimarko (Federico Dimarco), dok je Džeko svoj gol postigao u 21 minutu igre.

Pomalo čudna situacija se dogodila nakon oba gola. Naime, sudije su odmah uzele lopte u ruke i odnijele ih u staklene kutije pored terena. Mnogi se pitaju zašto su to sudije učinile.

Ipak riječ je o sponzorskom triku, a radi se o internetskoj platformi „Socios“ koja omogućuje kupnju Tokena namijenjenih navijačima i sportašima, koji se mogu ponovno koristiti za kupovinu materijalnih proizvoda.

OVDJE pogledajte te trenutke...

Za utakmicu između Milana i Intera „Socios“ je predložio revolucionarnu inicijativu: navijači dvije ekipe ali i ostali, moći će kupiti lopte s kojim su postignuti golovi Iz tog razloga, nakon svakog gola, lopta se stavlja u staklenu kutiju i opremljena je posebnim čipom, koji služi kao potvrda autentičnosti.

Da bi dobili loptu bit će potrebno imati određeni broj Milanovih ili Interovih navijačkih tokena i učestvovati u posebnoj licitaciji.

U licitaciji će moći učestvovati svi fanovi koji imaju minimalno 600.000 tokena koliko iznosi i početna cijena lopte.

Naš "Dijamant“ sa 36 godina i 307 dana je postao najstariji igrač koji je postigao gol u meču italijanskog Superkupa.

Ne propustite