IMAO JE PREKO 300 KILOGRAMA I LJEKARI SU MU REKLI DA ĆE USKORO UMRIJETI: Promijenio je život iz korijena i danas izgleda nevjerovatno!

Zanimljivosti
IMAO JE PREKO 300 KILOGRAMA I LJEKARI SU MU REKLI DA ĆE USKORO UMRIJETI: Promijenio je život iz korijena i danas izgleda nevjerovatno!
,

Gojaznost, prekomjerna ili patološka, jeste hronična bolest. Nastaje i ispoljava se nakupljanjem masnoća u organizmu i povećanjem tjelesne težine. Svako povećanje za više od 10 procenata od idealne tjelesne težine, danas se smatra gojaznošću.

1947835-profimedia0398734870-ff

FOTO: PROFIMEDIA

Sal Paradiso sa Floride je u 31. godini shvatio je nakon razgovora sa ljekarima, da ako uopšte želi da preživi, mora da promijeni svoj život iz korijena.

Ljekari su ga obavijestili da zbog svoje gojaznosti neće doživjeti svoj 40. rođendan. On je u tom momentu bio težak preko 312 kg, što ga je svrstalo u kategoriju patološke gojaznosti. Tako je on odlučio da promijeni način života.

Odisej je cijeli život doslovno živio na brzoj hrani i dnevno je unosio oko 10.000 kalorija. Što je skoro 5 puta više od prosjeka koji unosi odrasli zdravi muškarac, koji iznosi oko 2.500 kalorija.

3316692-sali-odisej-ff

FOTO: PRINTSCREEN

- Jeo sam hamburgere i pomfrit za svaki obrok, i uz to sve zalivao “kolom”. Bilo je to užasno, prejedao sam se za svaki obrok i postajao sve veći - kaže Sal.

Njegovi problemi sa težinom su počeli još dok je bio tinejdžer, već sa 17 godina imao je oko 150 kilograma.

- 2014. sam riješio da moram da promijenim sve. Kod ljekara sam se raspitao za operaciju koja bi mi omogućila da skinem višak kilograma, ali su mi rekli da prvo moram sam da smršam. Izbacio sam brzu hranu i “koka kolu” iz ishrane i prešao na obroke od 1.200 do 1.500 kalorija. Na početku je bilo nevjerovatno teško promijeniti bukvalno cijeli život - objašnjava Odisej.

3316688-sali-odise1j-ff

FOTO: PRINTSCREEN

On je počeo i da ide u teretanu i da redovno pliva, i već sredinom 2015. imao je 247 kilograma, a do ljeta 2016. njegova težina spala je na oko 190 kilograma, nakon čega su mu dozvolili da ide na operaciju. Hirurškim putem mu je veličina želuca smanjena za 75 odsto, nakon čega je nastavljen njegov proces mršavljenja.

- Više nisam mogao da jedem mnogo i u narednih 7 mjeseci sam smršao još 45 kilograma - navodi Sal.

Budući da je već skinuo polovinu prethodne kilaže, ogroman problem je postao višak kože koja je doslovno visila sa njega. Početkom 2018. imao je tri operacije kojima je sa podlaktica, stomaka i nogu uklonjeno čak 17 kilograma kože.

Sal je stigao do idealnih 90 kilograma za njegovu visinu. U međuvremenu mu je težina skočila na 100 kilograma, ali kako kaže, tu i namjerava da je zadrži.

3316690-sali-odisej-2-ff

FOTO: PRINTSCREEN

- Dobio sam novu šansu, sretan sam i živim sasvim drugačije. Idem na utakmice, vozim bicikl i šetam. Osjećam se zaista fantastično - zaključio je Sal Odisej.

On na svom Instagram profilu redovno dijeli svoj novi način ishrane, ali i fotografije sa porodicom, koje raznježuju njegove pratioce.

(Najžena)

Ne propustite