PRVO ISKUSTVO BOTOKSOM: Ovako izgleda lice žene nakon tretmana, a otkrila je i da li VRIJEDI

Moda i ljepota
PRVO ISKUSTVO BOTOKSOM: Ovako izgleda lice žene nakon tretmana, a otkrila je i da li VRIJEDI
Žena podijelila iskustvo prvog odlaska na botoks i otkrila stvari koje treba znati o ovom tretmanu.

Žena podijelila iskustvo prvog odlaska na botoks i otkrila stvari koje treba znati o ovom tretmanu.

Eleanor Woodsden razmišlja o botoksu od svojih dvadesetih godina. I uprkos tome što je uvek imala odličnu rutinu nege kože, išla na profesionalne tretmane lica, počela je da primećuje suptilne promene.

„Uvijek sam imao spuštene oči i niske, ravne obrve. Iako sam vremenom naučila da se šminkam, primetila sam da moje oči više nisu 'budne' kao nekada. Oko očiju su mi počele da se stvaraju male bore. Također sam primijetila da su mi se i obrve malo spustile, zbog čega sam izgledala pomalo ljutito kada mi je lice bilo potpuno opušteno. Naravno, svi imamo stvari na koje obraćamo pažnju na koje niko drugi ne bi primijetio', rekla je Eleanor za Whowhatwear.uk.

Počela je podsvjesno podizati obrve kako bi izgledala budnije, ali je s vremenom to ostavilo horizontalnu liniju na njenom čelu u obliku bora.

Sve to ju je navelo da prvi put u životu uradi botoks.

„Prvo bih želeo da kažem da nikome ne treba botoks i nikada ne bih želeo da vas moje iskustvo navede da mislite da jeste. Ići putem injekcije je lični izbor, a ljudi mogu izabrati da to urade iz mnogo razloga", kaže Eleanor.

Eleanor je željela zadržati oblik lica i samo poboljšati trenutni izgled.

To je dovelo do toga da joj gornji kapak bude otvoreniji, a obrve podignute pod uglom od 10 stepeni.

"Nisam želeo da menjam crte lica, samo sam želeo da izgledam budnije i osveženo." Doktor mi je ubrizgao injekcije oko očiju, obrva i čela, a cijeli tretman je trajao nekoliko minuta – i nije bilo bolno“, kaže Eleanor.

Pa da li se botoks isplati?

„Nakon ovog iskustva, definitivno bih rekla da se moj tretman botoksom isplati. Moji rezultati su suptilni, ali to je ono što sam želio. Osjećam da izgledam svježije i da su mi se bore oko čela i očiju smanjile. Moji bliski prijatelji su takođe primetili suptilnu razliku. Pošto su mi obrve podignute, više ih podsvjesno ne podižem i ne stvaram bore na čelu, a lakše se šminkam na oči. Također je ohrabrujuće znati da će efekti nestati nakon nekoliko mjeseci ako se želim vratiti u svoje prirodno stanje”, rekla je Eleanor.

I nakon tri mjeseca, botoks sa njenog lica je nestao.
“Bore na čelu i oko očiju potpuno su mi se vratile. Da li bih ponovo dobila botoks? Sasvim moguće, ali moram priznati da ne mislim da bih mogla da finansiram tretmane botoksom svaka tri meseca“, zaključila je Elenor.

Na kraju, Eleanor je izdvojila nekoliko stvari koje bi svi oni koji se odlučuju na botoks trebali znati:

Koliko je potrebno da botox djeluje?

Botoksu su potrebne dvije sedmice da se vidi potpuni učinak. Međutim, Eleanor je počela primjećivati ​​početne rezultate nakon pet dana.

Koliko dugo traje botoks?

Obično traje između tri i pet mjeseci. Međutim, to se razlikuje od osobe do osobe i na to može utjecati niz faktora.

Da li botoks boli?

Ne, ali ćete sigurno osjetiti malo trnce.

Koji su rizici povezani s Botoxom?

Neposredno nakon botoksa, trebali biste izbjegavati sve previše intenzivno, kao što su saune, vježbanje i pijenje alkohola. Međutim, postoje neki rizici kojih biste trebali biti svjesni, a dobar doktor će rado razgovarati o njima prije liječenja.

Ne propustite