ZAKOPAJTE OVO U SAKSIJU SA CVIJEĆEM I GLEDAJTE ŠTA ĆE SE DOGODITI POSLIJE DVA DANA

Zanimljivosti
ZAKOPAJTE OVO U SAKSIJU SA CVIJEĆEM I GLEDAJTE ŠTA ĆE SE DOGODITI POSLIJE DVA DANA
Najjeftinija riješenja su nekad najbolja.

Najjeftinija rješenja su nekad i najbolja. Prije sadnje biljaka i cvijeća važno je obezbijediti da zemlja za biljke ima odgovarajuću količinu hranjivih materija, a umjesto da koristite đurivo iz prodavnice, možete napraviti sami prirodno đubrivo, koje će vašoj biljci obezbjediti sve što joj je potrebno.

60942e2c-75b0-4844-bb52-5c570a0a0a64-cvijece-690x480

Ako ste novi u baštovanstvu, možda ne znate koliko su jaja korisna za biljke. Sadrže kalcijum, kao i tragove drugih elemenata uključujući magnezijum i fosfor i zbog toga su izvrsna za dodavanje hranjivih materija zemlji i kompostu.

Sve što treba da uradite je da stavite malo zemlje u saksiju za cvijeće i preko toga stavite jedno jaje. Iznad toga pospite još malo zemlje, i zakopajte sjeme biljke po vašem izboru baš kao što biste to i inače uradili.

Nakon nekog vremena jaje će početi da se raspada i djelovat će kao prirodno đubrivo. Ali, ako ne želite da potrošite cijelo jaje, ne morate! Umjesto čitavog jajeta možete koristiti i ljuske koje su takođe bogate kalcijumom, kiseonikom i fosfornom kiselinom – svim bitnim materijama koje podstiču rast biljaka.
Već za dan-dva vidjet ćete prve efekte i vaša biljka će izgledati ljepše i zdravije i više vam neće pasti napamet da kupujete skupa vještačka đubriva.

 

Ne propustite