NA OVAJ NAČIN UKLONITE FLEKE SA ODJEĆE: Brzo će nestati mrlje i za koje ste mislili da ih nije moguće ukloniti

Zanimljivosti
NA OVAJ NAČIN UKLONITE FLEKE SA ODJEĆE: Brzo će nestati  mrlje i za koje ste mislili da  ih nije moguće ukloniti
Ovo su najjednostavniji načini da uklonite mrlje sa odjeće.

Ovo su najjednostavniji načini da uklonite mrlje sa odjeće.
Često nismo zadovoljni rezultatima kad operemo odjeću u mašini za veš. Bez  obzira što nam je danas u prodaji dostupno mnogo sredstava za uspješno otklanjanje mrlja, često ipak posežemo za sredstvima koja imamo u kući za svakodnevnu upotrebu. U nastavku vam predstavljamo jednostavne načine da očistite mrlje jednostavnim sastojcima.

Fleke od crvenog vina

Fleke od crvenog vina ćete najbolje skinuti ako fleku prekijete sa sodom bikarbonom i soli, te ostavite da odstoje preko noći. Ujutru ih samo isperite hladnom vodom i stavite u mašinu za veš.

mrlje

Fleke od kafe i čaja

Njih ćete najbolje da očistite bijelim sirćetom, tako što ćete natopit fleku i ostavit da odstoji par sati.

Žute fleke od znoja

Kako biste uklonili žute mrlje od znoja na bijeloj odjeći,u posudu sipajte jednaku količinu soka od limuna i vode i dodajte soli. Pomješajte sve sastojke i napravite pastu, pa utrljajte u mrlju i nakon nekoliliko minuta isperite. 

Fleka od krvi
Tu je najbitnija brzina djelovanja. Ako možete, odmah potopite odjeću u hladnu vodu i mrlja bi trebalo da nestane za nekoliko minuta.

Fleke od kečapa

Najbolji način da odstranite fleku jeste da sa druge strane tkanine polijete hladnom vodom, a onda natopite spužvu  bijelim sirćetom i pređete preko mrlje.

Fleke od pudera

Samo uzmite tečnost za pranje suđa, nanesite je na fleku i isperite vrućom vodom. 

Fleka od piva

Potopite odeću u hladnu vodu, poprskajte odstranjivačem za mrlje i dobro izribajte spužvicom, pa stavite u mašinu za veš.

Ne propustite