OVU HRANU MNOGI JEDU NA PRAZAN STOMAK: A stručnjaci smatraju da to nije dobro za srce

Zanimljivosti
OVU HRANU MNOGI JEDU NA PRAZAN STOMAK: A stručnjaci smatraju da to nije dobro za srce
Doručak je najvažniji obrok dana, ali obratite pažnju koju hranu konzumirate na prazan stomak.

Doručak je najvažniji obrok dana, ali obratite pažnju koju hranu konzumirate na prazan stomak.

Ovim obrokom započinjete dan i on vam daje snagu da izdržite svoje svakodnevne obaveze. Zato pazite šta unosite u svoje tijelo kada ustanete.

Ove namirnice ne bi trebalo da budu na vašem tanjiru kada ustanete iz kreveta ujutru.

Citrusi
Narandža, grejpfrut i limun nadaleko su poznati po svojim hranljivim i zdravim supstancama, ali i po obilju vitamina C. Ipak, nisu dobar izbor za doručak zbog kiseline koju sadrže, koja može izazvati žgaravicu i povećati šanse za gastritis.

Začinjena hrana

Može iritirati vaš probavni sistem i izazvati žgaravicu.

Banana
Ako ujutru prvo pojedete bananu, povećavate nivo magnezijuma u ​​krvi, što kasnije dovodi do srčanih problema. Može biti zdrava užina, ali treba je izbegavati na prazan stomak.

Gazirana pića
Osim ako se ne radi o svježe napravljenom smutiju ili soku, ne postoji ništa što bi moglo da zamijeni vodu, a gazirana pića svakako treba izbjegavati. Ne samo za doručak i ručak, već uopšte. Ova pića će samo usporiti vaš metabolizam i bićete naduti tokom dana.

voce-na-pijaci

Zeleno povrće
Savršen je izbor za salatu uz ručak, ali ne i za doručak. Zeleno povrće ima puno aminokiselina koje mogu izazvati žgaravicu i nadimanje. Ako osjetite bol u stomaku, uravnotežite unos zelenog povrća jer će vam ono iritirati stomak samo ako ga jedete na prazan stomak.


Paradajz
Može se svrstati u istu grupu sa zelenim povrćem i konzumira se samo za ručak jer inače izaziva žgaravicu.

Kruška
Još jedno veoma zdravo voće koje nije dobar izbor za doručak. Zbog obilja sirovih vlakana može oštetiti sluzokožu i izazvati čudan osećaj u stomaku.

(Krstarica)

Ne propustite