NAUČNO JE DOKAZANO: Ako uradite OVO prije jela, mršavit ćete i BEZ DIJETE!

Porodica i zdravlje
NAUČNO JE DOKAZANO: Ako uradite OVO prije jela, mršavit ćete i BEZ DIJETE!
.

Gubitak težine nije lak zadatak. „Dijeta, vežbanje i staranje o tome da ostanete zdravi u tom procesu ponekad mogu izgledati nemoguće“, kaže poznati dijetetičar Ronald Smit.

Ali kako je otkrio, postoji mnogo načina da se lakše dođe do cilja, razotkrio je 5 tajni, a najbolje od svega je to što ne oduzimaju mnogo vremena i novca.

1 Pijte vodu

Popijte čašu vode prije svakog obroka: to će vam pomoći da se brže zasitite. A ukoliko u vodu dodate i malo limuna, ona će ubrzati process gubitka kilograma.

2 Jedite 80 % obroka

Pojedite samo 80% obroka. Istraživanja pokazuju da su najzdraviji ljudi na svijetu oni koji jedu taman toliko da budu siti.

3 Ne preskačite doručak

Ako ne jedete doručak sada je pravi trenutak da preispitate ovu naviku. Kada ujutru predugo čekate, vaše tijelo će preći u režim gladovanja i sve dodatne kalorije skladištiti kao mast umesto da ih sagorjeva za energiju.

4 Jedite jabuke

Jabuka na dan i doktor iz kuće van. A pored brojnih zdravstvenih prednosti jabuka pomaže i u gubitku kilograma. Njom zamijenite desert.

5 Koristite manje tanjire

Upotrebite malo psihologije u toku obroka, hranu servirajte u manjim tanjirima tako da izgleda kao da vam je obrok prevelik i koristite tanjire tamnije boje, neki psiholozi tvrde da to smanjuje apetit.

Izvor: Lepa&Srećna

Ne propustite