Zadovoljni smo sa Modrićem, sredinom januara bi mogao trenirati

Fudbal
Zadovoljni smo sa Modrićem, sredinom januara bi mogao trenirati
Real Madrid u petak ima posljednji ligaški okršaj ove godine s Almerijom prije nego što će otputovati u Maroko na Klupsko svjetsko prvenstvo. Trener Carlo Ancelotti osvrnuo se na stanje svojih igrača kao i na samo natjecanje.

Real Madrid u petak ima posljednji ligaški okršaj ove godine s Almerijom prije nego što će otputovati u Maroko na Klupsko svjetsko prvenstvo. Trener Carlo Ancelotti osvrnuo se na stanje svojih igrača kao i na samo natjecanje, prenosi Goal.

"James će se oporaviti do Klupskog svjetskog prvenstva, ima malih problema, nadam se da će nam se priključiti sljedeći četvrtak", rekao je Ancelotti i dodao:

“Proučavamo protivnike za to natjecanje, a u subotu će igrati ekipa koja nas čeka sljedeće sedmice. Imali smo sjajnu godinu koju želimo završiti pobjednički.”

Strateg kraljevskog kluba dao je uvid u stanje Luke Modrića i njegovog oporavka od povrede.

Dosad je Modrić samo radio fizioterapiju, zadovoljni smo njegovom sanacijom povrede mišića. Sutra ide na magnetsku rezonancu te na još jednu krajem godine. Zasad, oporavak ide dobro, uspješno će se oporaviti. No ne tako brzo jer treba vremena, ali sredinom januara mogao bi ponovo trenirati.

U ponedjeljak će Real saznati protivnika u osmini finala Lige prvaka.

“Konkurencija u drugom krugu je jača nego prošle godine. Tu su timovi poput Juventusa, Manchester Cityja, Bayer Leverkusena, PSG-a i Šahtara. Prošle sezone svaki put smo pobijedili u prvoj utakmici, a sad mislim da se to neće dogoditi”, rekao je Ancelotti te se dotakao mogućih pojačanja u zimskom prelaznom roku:

“O tome ćemo donijeti odluku nakon Božića. Čekamo kako će ići oporavak Jamesa i Modrića. Medran je jako dobra opcija jer ima kvalitetu.”

Ne propustite