OVO MORATE VIDJETI: Pogledajte antologijsku sliku Harisa Džinovića bez kačketa i Šabana Šaulića u dresovima na stadionu Koševu

Druga strana sporta
OVO MORATE VIDJETI: Pogledajte antologijsku sliku Harisa Džinovića bez kačketa i Šabana Šaulića u dresovima na stadionu Koševu
.

Krajem osamdesetih je na stadionu Koševo održan je događaj pod nazivom "Sjećaš li se Bembaše", pred 62.000 gledalaca, uz učešće 152 pjevača, muzičara i drugih gostiju. 

Ova manifestacija organizirana je s ciljem da sav prihod ide u fond za revitalizaciju nekada čuvenog kupališta i izletišta, a glavni nosilac bio je sarajevski "Diskoton". Priredba je bila sačinjena od dva dijela: utakmice između fudbalskih selekcija pjevača i muzičara Beograda i Sarajeva te koncert koji je trajao do poslije ponoći.

Početni udarac, koji je i označio start priredbe i utakmice, izvela je Lepa Brena, a sudije su bile Salem Prolić i Miodrag Čolić.

Na slici ispod pogledajte bh. pjevača Harisa Džinovića i Šabana Šaulića u dresovima pred početak meča. 

873x400-1

FOTO: PRINTSCREEN

Na manifestaciji su se pojavile brojne zvijezde tadašnje Jugoslavije Ibro Selmanović, Davorin Popović, Haris Džinović, Šaban Šaulić, Miroslav Ilić i mnogi drugi koji su učestvovali na najvećoj sportsko-muzičkoj manifestaciji u Sarajevu do tada. 

Ne propustite