TO JE NOGOMET, TO JE ARGENTINA: Emotivne scene s beskućnikom obilaze svijet (VIDEO)

Druga strana sporta
TO JE NOGOMET, TO JE ARGENTINA: Emotivne scene s beskućnikom obilaze svijet (VIDEO)
,

Ako vam je trebao vizuelni prikaz onoga šta je pobjeda Argentine na Svjetskom prvenstvu značila ovoj južnoameričkoj naciji, onda je to video koji je brzo postao viralan na društvenim mrežama.

Na njemu jedan mladić daje dres reprezentacije beskućniku na ulicama glavnog grada Argentine kako bi se on mogao pridružiti slavlju koje odjekuje širom zemlje.

Čovjek je pao na koljena, a suze su mu tekle niz obraze dok je navlačio svoj novi cijenjeni komad odjeće. Potom se zahvalio Bogu, dok su prolaznici vikali "vamos, vamos" (idemo, idemo).

OVDJE pogledajte taj snimak...

"Vjerovatno se dugo nije osjećao kao dio nečega. U tom se trenutku osjećao prihvaćenim, kladim se da je to bio nevjerovatan osjećaj", "Mislim da si potpuno u pravu. Trenutno sam malo ugušen. Ovo je bio stvarno nevjerovatan trenutak", "Plačem", "Isti. Za njega da se osjeća uključenim u slavlje kada bi inače bio autsajder u vlastitoj zemlji", "Kad se ljudi žale šta dobro nosi nogomet ili zašto bi mene bilo briga. To je zbog ovakvih trenutaka. Bitno je", samo su neki od komentara na društvenim mrežama ispod objavljenog videa, piše klix.ba.

Ljubazna gesta bila je dovoljno emotivna sama po sebi, ali znači još više kada se stavi u kontekst trenutnog ekonomskog stanja Argentine.

U naciji pogođenoj privrednoj krizi i vrtoglavom inflacijom, pobjeda na Svjetskom prvenstvu dolazi u trenutku kada se mnogi Argentinci bore s finansijskim poteškoćama.

Ne propustite