KUĆA VAM SMRDI NA VLAGU, ZIDOVI SE CRNE? Ne čekajte više, evo kako da se riješite ove NAPASTI, kao da je nikad nije bilo!

Porodica i zdravlje
KUĆA VAM SMRDI NA VLAGU, ZIDOVI SE CRNE? Ne čekajte više, evo kako da se riješite ove NAPASTI, kao da je nikad nije bilo!
,

Jedan od najvećih problema u skoro svakom domaćinstvu je ova nesnosna napast koja, kada se jednom pojavi, nikada ne prestaje. Nije samo miris ili estetika ovdje problem, nego to što je vlaga sačinjena od gljivica i bakterija koje itekako mogu uništiti vaše zdravlje i napraviti velike poteškoće sa respiratornim sistemom. Inače, vlaga se najčešće stvara upravo u zimskom periodu, kada imamo puno hladnih dana. Naime, kondenzacija se stvara u svim prostorijama, najčešće na prozorima, jer tu dolazi do sudara vrućeg i hladnog zraka.

Naime, postoji niz sredstava koje možete danas kupiti kako bi se riješili vlage, ali mnogi su zapravo primjetili kako ta sredstva ne rade skoro ništa. Faktički samo obrišete buđ, koja se ni ne skine do kraja i to je to, većina bakterija zapravo ostane na zidu. Međutim, za ovaj problem vam uošte nisu potrebna neka skupa sredstva niti pet različitih stvari kako bi se riješili vlage, piše portal zdravsvet.com.

Naime, dovoljno je da odete u apoteku koja vam je najbliža i kupite triprocentni hidrogen peroksid. On je siguran za korištenje, a sa njim buđ čistite tako što ga naspete u posudu koja ima prskalicu, i onda uzmete tu posudu i pršćete po svim mjestima gdje imate vlagu.

Bitno je da ostavite hidrogen peroksid barem jedno deset minuta prije čišćenja, a onda možete uzeti običnu krpu i brisati to dok ne obrišete sve. Ukoliko imate puno vlage, možete ovaj postupak još jednom ponoviti. Naime, hidrogen peroksid djeluje kao antibakterijsko sredstvo pa ono ne briše samo površinski vlagu, nego ubija i njen uzrok.

Ne propustite