Japanski navijači očistili tribine nakon poraza od Hrvatske

Sport
Japanski navijači očistili tribine nakon poraza od Hrvatske
.Hrvatska reprezentacija pobijedila je Japan u osmini finala nakon lutrije penala (3-1) te se plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Katru. 

Hrvatska reprezentacija pobijedila je Japan u osmini finala nakon lutrije penala (3-1) te se plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Katru. 

Unatoč porazu, japanski navijači iznova su pokazali da su velika gospoda i nakon prolivenih suza počistili smeće s tribina, piše 24sata.hr.

Japance od malih nogu uče da čiste svoju školu i to krpama koje su donijeli od kuće, uključujući svaki njezin dio, pa čak i zahode - to je dio njihove edukacije.

Japanski izbornik Hajime Moriyasu rekao je za The New York Times da je to kod njih sasvim normalan potez. 

- Za Japance je to sasvim normalna stvar. Kada napuštate mjesto, morate ga ostaviti čišćim nego što je bio prije dolaska - rekao je. 

capture

Foto: DYLAN MARTINEZ

Trener je također rekao da je njihova momčad ušla u "novu eru".

- Mislim da nisu podlegli pritisku. Igrači koji su odigrali 120 minuta i oni koji su izvodili penale bili su hrabri. Htio bih pohvaliti njihov trud. Trudili su se pod tako velikim pritiskom. Naravno da smo htjeli pobijediti i rezultat je nepovoljan, ali to ne umanjuje trud igrača... Nismo uspjeli proći u osam najboljih, ali igrači su pokazali novu generaciju japanskog nogometa - dodao je.

Ne propustite