"Sve pokrao i opet ti malo", "Nisi imao za kiflu, a sada...":Nakon što je Dodik najavio tužbu CIK-u,komentari na Twitteru se samo nižu

Objavljeno:06.12.2022 - 09:12
A A A Times Arial

"Kad si dosljedan, što bolan ne podnese k.p. kad te proglasiše za pobjednika bez objave službenih rezultata"...


Milorad Dodik, predsjednik RS-a i lider SNSD-a, najavio je da će biti podnesena žalba nadležnom sudu i krivične prijave protiv svih članova Centralne izborne komisije BiH.

"U roku od 24 sata bit će podneseni žalba nadležnom sudu i krivične prijave protiv svih članova CIK-a, koji su prekršili zakon i zloupotrijebili službeni položaj.


CIK je još jednom pokazao da nije sposoban da sprovodi izborni proces u BiH", napisao je Dodik na Twitteru. 


Nakon Dodikovih prijetnji tužbom CIK-u BiH, uslijedili su brojni komentari.

"Eno ih u**ali se od straha", "Bravo, samo tjeraj tako", "Kad si dosljedan, što bolan ne podnese k.p. kad te proglasiše za pobjednika bez objave službenih rezultata", "Šta hoćeš kad si sve pokr‘o, opet ti malo", "Kakva žalba Dodo kad se krši zakon i pravilnik. Njih ne interesuju zakonske odredbe tako da i tebe ne treba interesovati odluke tog suda. Formirajte CIK na nivou RS i ispunite zaključke koje ste donijeli u NS", "Pališ Vojo, pališ!", "Kad se sjetim ulaska tvog u politiku... auuuu nijesi imao za kiflu, a sada si pun para...", neki su od kometara Dodikovih pratilaca.