DOMINIK LIVAKOVIĆ JE APSOLUTNI JUNAK! Hrvatska u četvrtfinalu nakon velike drame

Fudbal
DOMINIK LIVAKOVIĆ JE APSOLUTNI JUNAK! Hrvatska u četvrtfinalu nakon velike drame
,

Hrvatska i Japan odigrali su sjajan meč, u kojem su Vatreni slavili nakon penala. To je bilo po prvi put da gledamo produžetke i izvođenje penala u Kataru.

Vatreni su zahvaljujući čudesnom Dominiku Livakoviću plasirali se u četvrtfinale, gdje će čekati boljeg iz večerašnjeg duela Brazila i Južne Koreje.

Golman Dinama je skinuo čak tri penala Japancima, a za Hrvate je samo promašio rezervista Marko Livaja (pogodio stativu).

Fudbaleri Hrvatske savladali su Japan nakon penala i plasirali se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru (2:1). Nakon 1:1 u regularnom dijelu, "Vatreni" su bili sigurni u penal-seriji, a heroj je golman Dominik Livaković koji je odbranio čak tri šuta Japancima. 

Japan je poveo preko Daizena Maede u 43. minuti nakon gužve pred hrvatskim golom, a u 55. minuti izjednačio je Ivan Perišić. Perišić je tako stigao skor Davora Šukera na Mundijalima (šest golova), a prestigao je legendarnog napadača po broju golova na završnicama velikih tamičenja - sada ih ima deset.

Nakon što do kraja nije bilo golova, igrali su se produžeci, a potom i penali. Dominik Livaković je odbranio čak tri šuta. Zaustavio je pokušaje Minamina, Mitome i kapitena Jošide. Asano je jedini Japanac koji je bio siguran "s kreča", dok su za Hrvatsku pogađali Vlašić, Brozović i Pašalić, a promašio je samo Livaja.

Hrvatska će u četvrtfinalu igrati s boljim iz večerašnjeg meča između Brazila i Južne Koreje.

Ne propustite