Fudbalski savez Kosova tužio Srbiju: Zbog psovanja Piksi bi mogao dobiti kaznu od Fife

Objavljeno:05.12.2022 - 11:43
A A A Times Arial

Iako su Piksijevi 'Orlovi' već sletjeli u Srbiju nakon ispadanja sa Svjetskog prvenstva u Kataru, bura oko srbijanske nogomtne reprezentacije se ne smiruje, piše Večernji.hr.

 Iako već imaju jednu pokrenutu istragu, čini se da bi se uskoro mogli naći pod dvostrukom istragom krovne nogometne organizacije. 

Podsjetimo, Srbija je prošlog petka, u trećem kolu izgubila od Švicarske (3-2) i tako ispala s prvenstva u utakmici koja je, kao i uvijek kada igraju ove dvije reprezentacije, obilježena međusobnom netrpeljivošću dijela igrača te provokacijama. 

Prvo su srbijanski mediji tražili od Fife pokretanje postupka protiv igrača Švicarske albansko-kosovskog porijekla Granita Xhake jer je nosi dres na kojem je pisalo Jashari, što je prezime osnivača i bivšeg vođe Oslobodilačke vojske Kosova Adema Jasharija. 

No, tako se preziva i Xhakin suigrač, kojem je on, tvrdi, posvetio pobjedu pa Fifa tu nije mogla dokazati ništa sporno. 

No, onda je kosovski savez 'udario kontru' i ponovno tužio Srbiju zbog neprimjerenog i vulgarnog ispada izbornika Dragana Stojkovića Piksija i rasističkih ispada srbijanskih navijača, tvrde u savezu. 

 - FFK je podnio žalbu Fifi s neophodnim dokazima. FFK zahtjeva od Fife istragu povodom ovog slučaja i traži da FS Srbije bude sankcioniran kako bi se jednom zauvijek ovakva skandiranja odstranila sa stadiona i događaja kao što je Svjetsko prvenstvo - piše u priopćenju Kosovskog nogometnog saveza.