“Šta je predsjednik Kluba SNSD-a radio sa zastupnicima SDP-a prije glasanja”

Objavljeno:04.12.2022 - 19:17
A A A Times Arial

Ramiz Salkić, zastupnik SDA u Narodnoj skupštini Republika Srpska ponovo se oglasio povodom izbora delegata za Dom naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine iz NSRS.

“Ovi što se bave prikupljanjem informacija neka kažu šta je predsjednik Kluba SNSD, Igor Žunić, radio u kancelariji Pokreta sa zastupnicima SDP-a u četvrtak, nešto prije glasanja za izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine?”, pita se Salkić.

Kaže da Dodik ima četiri delegata u Domu naroda PSBiH i da su presudili glasovi za Vojina Mijatovića i nevažeći listić PDP-a.

“Zašto su vrata kancelarije Kluba bila blokirana kada sam ja došao i pokušao da uđem, zbog čega sam morao na hodniku čekati pred vratima neko vrijeme?”

“Šta je bilo u bijeloj koverti koja je ostala iza vašeg užurbanog odlaska na stolu u Klubu po mom ulasku u prostorije Kluba”, nastavlja sa pitanjima Salkić.

“Jasan je od ranije projektovan vaš zadatak i cilj da mene otjerate iz Kluba Pokret za državu.”

“Šta god da uradite ja ću biti tu da vas podsjećam na probleme i diskriminaciju onih koji su vam dali glasove i udobne mandate da se borite za njihova prava.”

Vi antifašisti, socijaldemokrate i drugi ste na potezu”, poruka je Salkića.

Izvor:N1