Rusija najavila evakuaciju s istočne obale Dnjepra: Pobrinite se za sebe i sebi bliske

Objavljeno:02.12.2022 - 17:47
A A A Times Arial

PRORUSKE vlasti u južnoj ukrajinskoj regiji Herson danas su objavile da će početi evakuirati ljude smanjene pokretljivosti iz okupiranog grada Kahovke, što je dio šireg razmještanja civila s istočne obale rijeke Dnjepar. Rusija je prošli mjesec napustila zapadnu obalu - uključujući grad Herson - u jednom od najvećih povlačenja u ratu u Ukrajini.

Povlačenje znači da široki Dnjepar sada predstavlja bojišnicu rata na jugu zemlje, dok obje strane razmjenjuju žestoku vatru sa svojih pozicija na suprotnim obalama.

"Pobrinite se za sebe i sebi bliske!"
Uprava Kahovke koju je postavila Rusija objavila je da će nepokretne osobe biti odvedene u okrug Heničesk na jugoistoku. "Pobrinite se za sebe i sebi bliske!" pisalo je u objavi na Telegramu u kojoj vlasti ohrabruju ljude da se prijave za evakuaciju.

Prije nego što se odrekla Hersona, Rusija je evakuirala desetke tisuća stanovnika u operaciji koju je Ukrajina opisala kao prisilnu deportaciju. Vlasti Hersona sada pozivaju ljude da napuste dijelove istočne obale, a onima koji to učine obećavaju da će se drugdje pobrinuti za njih.