GOSTI STIŽU SA SVIH STRANA SVIJETA: Velika potražnja za aranžmanima za proslavu Nove godine u Sarajevu...

Objavljeno:02.12.2022 - 15:02
A A A Times Arial

Prošle godine to je bilo dosta drugačije, obzirom da je svijet još uvijek bio pod uticajem pandemije koronavirusa te su se zbog neizvjesne situacije u grupaciji trudili biti fleksibiliniji kad su u pitanju opcije besplatnog otkazivanja te kasne uplate, 


Potražnja za aranžmanima za proslavu Nove godine u grupaciji Europe Group koju čine tri hotela povećala se ove godine, a gosti su počeli s rezervacijama već od septembra, kazala je izvršna direktorica Hotel Europe Group Berina Bajrović.

Podsjetila je da je 2021. godini to bilo drugačije te su najviše novogodišnjih rezervacija dobili u decembru. Ovaj put za doček Nove godine procenat popunjenosti hotela ove grupacije: Hotel Europe, Hotel Holiday te Hotel Art trenutno je oko 80 posto.

- Ove godine primijetili smo veliku potražnju za nastupe izvođača Nihada Alibegovića u Hotelu Holiday, te Duška Kuliša i Igora Vukojevića u Hotelu Europe - dodala je Bajrović.


Ističe da je zainteresiranost velika te gostima ne predstavlja problem uplata avansnog dijela rezervacije, kako bi na vrijeme osigurali mjesto.


Prošle godine to je bilo dosta drugačije, obzirom da je svijet još uvijek bio pod uticajem pandemije koronavirusa te su se zbog neizvjesne situacije u grupaciji trudili biti fleksibiliniji kad su u pitanju opcije besplatnog otkazivanja te kasne uplate, javlja Fena.

- Vjerujemo da zimsku sezonu možemo bolje razviti uz dobre marketing promocije grada Sarajeva kao destinacije, te BiH kao zemlje nevjerovatne ljepote prirode, zemlje velikog potencijala za zimske odmore na našim planinama, vanjskog sporta, avanturističkog i adrenalinskog putovanja - kazala je Bajrović.

Najveći broj gostiju koji su rezervirali svoje mjesto dolaze iz Njemačke, Austrije i Švicarske njih 60 posto, 30 posto čine regionalni gosti - stanovnici susjednih zemalja s posebnim naglaskom na Hrvatske državljane te je 10 posto gostiju iz ostalih dijelova Evrope.

U olimpijskom Hotelu Holiday gosti će imati priliku slušati Nihada Alibegovića uz gala večeru, dok će u Hotelu Europe gosti moći uživati u ambijentu tradicionalne Bečke Kafane uz Duška Kuliša, te Igora Vukojevića i posebnu gala večeru.