Nikšić: Načelno smo dogovorili da premijer KS bude iz Naše stranke

Bosna i Hercegovina
Nikšić: Načelno smo dogovorili da premijer KS bude iz Naše stranke
.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić izjavio je da bi neko iz Naše stranke trebao da bude premijer Kantona Sarajevo i smatra da bi aktuelni premijer Edin Forto bio "odličan kandidat".

Naglasio je da postoji načelan dogovor da to bude neko iz Naše stranke čiji je Forto predsjednik.

"Sigurno je da smo riješili člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, sigurno je da smo riješili Zastupnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine, Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. Imamo naznake za premijera Kantona Sarajevo i načelan dogovor da Naša stranka daje premijera Kantona Sarajevo, ali o imenima nismo pričali i još uvijek ništa nije definitivno", kazao je Nikšić za TVSA.

Istakao je da će javnost biti obaviještena o tome ko će biti kandidat za premijera. Fortu je ocijenio kao "odličnim kandidatom" i da je u prethodnom mandatu "davao sve od sebe". Smatra da su prethodno navedeno potvrdili rezultati Općih izbora.

Većinu u Kantonu Sarajevo čine SDP, Naša stranka, NiP i ZNG, a očekuje se da će dio te većine biti i SBiH.

Podsjećamo, osim Forte, zainteresovanost da bude premijer Kantona Sarajevo pokazali su aktuelni kantonalni ministar saobraćaja Adnan Šteta (SDP) i načelnik općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić (SBiH).

Izvor:Klix

Ne propustite