TA PEĆ STALNO UKLJUČENA, A SLABO GRIJE: Stižu ogromni računi - Majstor Aleksandar otkrio kako da riješite ledaru u stanu

Praktična žena
TA PEĆ STALNO UKLJUČENA, A SLABO GRIJE: Stižu ogromni računi - Majstor Aleksandar otkrio kako da riješite ledaru u stanu
Agencija za energetiku u Srbiji odobrila je povećanje cijene struje i gasa od 1. januara 2023. godine. Onima koji se griju na TA peći i noću ih uključuju biće veći račun do 1.000 dinara. Građani koji se griju etažno na kotlove na struju mogu da očekuju račune veće za 1.600 dinara. Da vam ne bi dolazili ogromni računi za struju, na početku grijne sezone treba proveriti da li TA peć grije dobro.

Agencija za energetiku u Srbiji odobrila je povećanje cijene struje i gasa od 1. januara 2023. godine. Onima koji se griju na TA peći i noću ih uključuju biće veći račun do 1.000 dinara. Građani koji se griju etažno na kotlove na struju mogu da očekuju račune veće za 1.600 dinara. Da vam ne bi dolazili ogromni računi za struju, na početku grijne sezone treba proveriti da li TA peć grije dobro, piše Mondo.rs.

Tako je vlasnica stana primijetila da njena TA peć slabo grije, zbog čega je majstor Aleksandar pre svega isključio uređaj sa napajanja, pa tek onda krenuo u promatranje.

Prije svega, treba proveriti je da li grejači rade, a to ćete uspjeti tako što otvorite poklopac sa desne strane grijnog tijela, gde se nalaze provodnici i grijači. Pomoću mjernog tijela majstor proveri da li su grijači u funkciji, a ukoliko su baš oštećeni, to se može vidjti i golim okom.

Kada se mijenjaju grijači cijela grijalica se mora otvoriti, a kako to Aleksandar radi pogledajte u videu:

 

Ne propustite