INSTITUT ZA ISTRAŽIVANJE GENOCIDA KANADA

NOVI DIPLOMATSKI SKANDAL: Željka Cvijanović negira državu BiH!

Objavljeno:01.12.2022 - 07:46
A A A Times Arial

Institut za istraživanje genocida Kanada izdao je saopćenje povodom novog diplomatskog skandala. Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović razgovarala je danas sa šefom Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalnim predstavnikom EU u Bosni i Hercegovini Johanom Satlerom (Johann Sattler) bez istaknute državne zastave Bosne i Hercegovine.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti: 

- Tako Željka Cvijanović nastavlja politiku svoga šefa Milorada Dodika negiranja države Bosne i Hercegovine. Ako ne poštuješ svoju državu napusti Predsjedništvo Bosne i Hercegovine i vrati državni novac koji primaš za sramno anticivilizacijsko negiranje vlastite države Bosne i Hercegovine, koju umjesto predstavljanja tako neljudski blatiš.

Šefa Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnog predstavnika EU u BiH Johana Satlera pozivamo da poštuje državu Bosnu i Hercegovinu, poštivanjem njenih državnih simbola. Na anticivilizacijsko ponašanje prema bosanskohercegovačkoj državi treba već jednom odgovoriti na odlučan i primjeren način. Ne može se ćutke posmatrati kontinuirano vrijeđanje i ponižavanje države Bosne i Hercegovine, njenih organa i građana kakvim je Bosna i Hercegovina izložena već duže vrijeme.

Potpuna zaštita države Bosne i Hercegovine i njenih državnih simbola, njenog teritorijalnog integriteta, suvereniteta, nezavisnosti, državnosti i međunarodnog političkog i pravnog subjektiviteta je visoko moralni i duboko pravedan čin koga mora odmah početi izvršavati svi državni organi, institucije i državni službenici ne oslanjajući se na inertnu međunarodnu zajednicu, navodi se u saopćenju.