ČOVJEK KOJI JE IZVJESIO ZASTAVU JUGOSLAVIJE: Ta država me napravila čovjekom kakav jesam, 20 godina trpim ustaška obilježja

Aktuelno
ČOVJEK KOJI JE IZVJESIO ZASTAVU JUGOSLAVIJE: Ta država me napravila čovjekom kakav jesam, 20 godina trpim ustaška obilježja
,

Jugoslovenska zastava postala je predmet policijske intervencije jučer, 29. novembra, na datum kada se nekada slavio Dan Republike SFRJ. Zastavu bivše države na svoju je kuću izvjesio 47-godišnji stanovnik Jakšića kod Požege u Hrvatskoj.

Prijavili su ga susjedi, a potom je uslijedila policijska intervencija koja je završila prekršajnom prijavom zbog “vrijeđanja moralnih osjećaja građana”.

Plusportal je sada razgovarao s Velimirom Meničanom koji je izvjesio jugoslavensku zastavu i zbog toga zaradio prijavu.

“Nikomu ništa nisam želio dokazati ili poručiti tom zastavom, ona je bila za mene jer ja poštujem državu u kojoj sam rođen i othranjen. Ta država me napravila čovjekom kakav jesam i od svoje prošlosti ne mogu pobjeći. Iz tog razloga poštujem tu državu kakva god da je bila – možda nekom nije valjala, no meni jest”, rekao je.

Razmirica između njega i susjeda, tvrdi, nikada nije bilo i dodaje da ne zna što ih je potaklo da ga prijave.

“Otkako sam ovdje, a tomu ima već 20 godina, trpim ustaška obilježja – vješanje ustaških zastava. Ja sam protiv toga. Ustašija me osobno vrijeđa – otvoreno to govorim – ali trpim i šutim. I oni su ljudi, naravno, pa neka vješaju ako imaju tu potrebu, ali ja je ne volim gledati i ne gledam je stoga me ne može uvrijediti”, kazao je Meničanin dodajući kako ne zna zašto je netko došao i gledao u njegovu zastavu te se time uvrijedio.

Pri dolasku novinara Plusportala, Velimir Meničanin i njegova supruga su se iznenađeno smijali i komentirali kako im je cijela situacija, zapravo, smiješna jer nije zastavu stavio na tuđu kuću već na svoju te ne zna kome je to moglo zasmetati. Oni smatraju kako su svi susjedi u dobrim međuljudskim odnosima pa nema potrebe ni za ovakvim sukobima.

Ne propustite