FIFA POKREĆE POSTUPAK PROTIV SRBIJE? INTERNETOM SE ŠIRI KONTROVERZNA SNIMKA: Prijava je već poslana

Objavljeno:30.11.2022 - 09:35
A A A Times Arial

Foto: HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Hollandse Hoogte/shutterstock Editorial/profimedi

Nije da je FIFA pokrenula samo stegovni postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog navodno neprimjerenog navijanja dijela navijača tijekom susreta Hrvatska - Kanada, piše Jutarnji.hr.

Međunarodni nogometni savez je pokrenuo postupak i protiv Njemačkog saveza. Grijeh odnosno propust Nijemaca je bio u tomu što su na konferenciju za novinare uoči utakmice Njemačka - Španjolska doveli samo izbornika, a ne i ikoga od igrača. Naime, FIFA jasno propisuje kao obvezu da na press konferencijama uoči utakmice moraju nazočiti izbornik i barem jedan igrač. Kazna će u ovom slučaju biti, oko 10.000 eura.

No, FIFA-i je odaslana i prijava protiv Srbije! I to od većeg dijela albanskih navijača, iako Albanije, jasno nema na ovom SP-u. Povod prijavi je video-zapis koji kruži po društvenim mrežama, a u njemu je kako skupina Srba u Kataru pjeva pjesmu koja "...negira prostornu cjelokupnost Republike Kosovo...". Konkretno, radi se o pjesmi "Veseli se srpski rode", a Albanci su osim same prijave FIFA-i pokrenuli i kampanju za oštru kaznu Srbije. Bit će zanimljivo osluhnuti što će s ovom prijavom učiniti FIFA.

Podsjetimo, za vrijeme utakmice protiv Brazila u srpskoj je svlačionici pronađena zastava s natpisom "nema predaje", što ima jasne političke konotacije spram Kosova.