Počelo suđenje: Majka ubila dvoje djece, tijela pronađena u koferu kupljenom na aukciji

Objavljeno:30.11.2022 - 08:41
A A A Times Arial

Nakon što je jedna porodica sa Novog Zelanda kupila kofere na internetskoj aukciji napuštenih stvari, pronašli su posmrtne ostatke dvoje djece.

Četrdesetdvogodišnja majka izručena iz Južne Koreje pojavila se u srijedu prvi put pred novozelandskim sudom, suočena s optužbama za ubistvo nakon što su ostaci njezino dvoje djece pronađeni u koferima u Aucklandu.


Sudske odredbe zabranjuju medijima da objave identitet žene ili njezine pokojne djece, ali je sudac Gus Andrée Wiltens dopustio objavu činjenice da je ona njihova majka.


Osumnjičena, koja se suočava s optužbom za dva ubistva, zadržana je u pritvoru bez da se izjasnila o krivnji do sljedećeg pojavljivanja na Visokom sudu u Aucklandu 14. decembra.


Saslušanje je održano manje od 24 sata nakon što je osumnjičena doputovala u Auckland pod policijskom pratnjom nakon što je izručena iz Južne Koreje.

U septembru je uhapsila korejska policija u lučkom gradu Ulsanu, mjesec dana nakon što je novozelandska policija otkrila ostatke njezino dvoje djece, u dobi između 5 i 10 godina.


U trenutku hapšenja, osumnjičena je više puta rekla novinarima: “Ja to nisam učinila” dok su je uvodili u policijsko vozilo.

Novozelandska policija rekla je da su tijela vjerovatno bila u skladištu nekoliko godina, što je zakomplikovalo istragu.

Vlasti su naglasile da porodica koja je pronašla tijela nije povezana s ubistvima.