POZNATA DVA PRVA PARA OSMINE FINALA! Englezi rutinski dobili Vels, a SAD u dramatičnoj završnici sačuvala prednost

Fudbal
POZNATA DVA PRVA PARA OSMINE FINALA! Englezi rutinski dobili Vels, a SAD u dramatičnoj završnici sačuvala prednost
,

Nogometaši Engleske i Sjedinjenih Američkih Država plasirali su se u osminu finala Svjetskog prvenstva nakon što su večeras odigrane utakmice trećeg kola grupne faze.

Engleska je grupu B završila na prvom mjestu sa sedam osvojenih bodova. SAD su druge s pet, Iran treći s tri, dok je Vels osvojio samo jedan bod.

Večerašnji otočki derbi pripao je Engleskoj koja je slavila rezultatom 3:0. Velšani kao da su se već ranije oprostili od nokaut faze pa od početka utakmice nisu bili na očekivanom nivou.

Iako su izdržali prvo poluvrijeme da ne prime pogodak, u drugom su doživjeli katastrofu. Dominirao je Rashford koji je prvo u 50. minuti postigao golčinu iz slobodnog udarca, a onda je u 68. uvećao vodstvo na 3:0 nakon sjajne solo akcije. U međuvremenu je gol postigao Foden nakon asistencije Kanea.

Znatno neizvjesnije bilo je na utakmici između SAD-a i Irana. Amerikanci su na kraju ostvarili zlata vrijednu pobjedu golom Pulišića nakon sjajne akcije u kojoj je učestvovao gotovo cijeli tim. Iranci nisu uspjeli do kraja utakmice doći do pogotka koji bi ih odveo u drugi krug pa je za njih turnir večeras i okončan.

Poznata su i prva dva para osmine finala Svjetskog prvenstva. Engleska će igrati protiv Senegala i ovaj meč je na rasporedu u nedjelju. Dan ranije Sjedinjene Američke Države će igrati protiv Nizozemske.

Ne propustite