Od sutra nas očekuju slabije padavine, kiša i snijeg

Objavljeno:29.11.2022 - 18:55
A A A Times Arial

Od sutra nam sa juga i jugoistoka stiže nešto vlažnog zraka po visini. To će nam uz većinom oblačno i tmurno vrijeme donijeti lokalno i povremeno malo padavina. U nizinama kiša, dok će u brdsko-planinskim krajevima to biti susnježica i snijeg. Prohladno i sutra uz slične temperature kao danas.

U četvrtak i petak nešto više padavina, biće ih u većem dijelu zemlje. Opet, ništa značajno obzirom da će to biti idalje većinom slabe padavine. Rijetko gdje umjerenije, uglavnom na sjeverozapadu Bosne gdje se može skupiti 5-10 mm u ta dva dana. U nizinama kiša, na nadmorskim visinama iznad 500 ili 600 m susnježica i snijeg. U Hercegovini snijeg samo na planinama, iznad 1000 m/nv. Bez bitnije promjene u temperaturi, ostaje hladno i prohladno uz maksimalne temperature većinom do oko 5°C, nešto toplije u Hercegovini.

Od vikenda izgledno je popuštanje ovog jesenskog sivila i hladnijeg vremena. Postepenim okretanjem strujanja na južna i jugozapadna pristizat će nam topliji zrak uz lagani porast temperature. Zadržalo bi se nestabilno vrijeme uz lokalne padavine. Usljed pristizanja toplijeg zraka snježna granica bi se ponovo digla na vrhove naših najviših planinama, prenosi Hayat