Vozaču autobusa iz BiH određen pritvor

Objavljeno:29.11.2022 - 18:57
A A A Times Arial

Foto: Facebook

Zbog opasnosti od bijega jednomjesečni istražni zatvor određen je 52-godišnjem državljaninu BiH koji je prošloga petka, prebrzo vozeći autobus njemačkih registracija, na autoputu kod Dugog Sela udario u automobil, u kojem je poginula 73-godišnja putnica, a teže povrijeđena vozačica.

Zagrebačko Opštinsko kazneno državno tužilaštvo u utorak je izvijestilo kako je ispitalo 52-godišnjaka zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja saobraćajne nesreće u cestovnom saobraćaju, kojim je prouzrokovao smrt jedne i tešku povredu druge osobe.

Nakon ispitivanja, tužilaštvo je protiv njega pokrenulo istragu, osumnjičivši ga da je, "olako smatrajući da do štetnih posljedica neće doći", uslijed neprilagođene brzine autobusom naletio na teretno vozilo Volkswagen Caddy, koji je prolazio istom prometnom trakom i u istom smjeru, prenosi "Hina".

Prilikom naleta osumnjičeni je autobusom nastavio potiskivati udareno vozilo prema naprijed, a koje je zatim podletjelo pod teretno vozilo ispred njega.

U nesreći je poginula 73-godišnja putnica, a teže povrijeđena 44-godišnja vozačica Caddyja. Zagrebačko tužilaštvo je sudiji istrage Županijskog suda predložilo da se 52-godišnjaku odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega te od ponavljanja kaznenog djela, što je i prihvaćeno po obje predložene osnove.