Potvrđena optužnica protiv bivšeg pripadnika ARBiH zbog ubojstva dvije osobe

Objavljeno:29.11.2022 - 18:15
A A A Times Arial

Foto: Ilustracija

Za glavni pretres postupajuća tužiteljica predložila je saslušanje pet svjedoka, vještaka medicinske struke i izvođenje više od 50 materijalnih dokaza.

Županijski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Esada Raonića, bivšeg pripadnika Armije Bosne i Hercegovine optuženog za ubojstvo dvije osobe u Sarajevu u srpnju 1992. godine. Raonić se tereti da je u srpnju 1992. godine, u svojstvu pripadnika Armije Bosne i Hercegovine, u sarajevskom naselju Skenderija iz stana odveo dvije osobe srpske nacionalnosti u ulicu Zelengorska, na lokalitet groblja Hambina carina.

''Nakon što ih je natjerao da izađu iz automobila, usmrtio ih je pucajući iz vatrenog oružja. Tijela P. G. i N. P. ekshumirana su na groblju 'Lav' 2000. godine'', stoji u priopćenju Županijskog tužiteljstva u Sarajevu.

Za glavni pretres postupajuća tužiteljica predložila je saslušanje pet svjedoka, vještaka medicinske struke i izvođenje više od 50 materijalnih dokaza. Raonić je optužen zbog kaznenog djela ''ratni zločin protiv civilnog stanovništva''.

U narednom periodu optuženi bi se trebao izjasniti o krivnji.