Čović se oglasio nakon potpisivanja sporazuma: Imamo koaliciju, vrijeme je da dokažemo da je ovo povijesni trenutak

Bosna i Hercegovina
Čović se oglasio nakon potpisivanja sporazuma:  Imamo koaliciju, vrijeme je da dokažemo da je ovo povijesni trenutak
Danas je i zvanično potpisan koalicioni sporazum između HDZ-a BiH i stranaka tzv. Osmorke. Dragan Čović tvrdi da ovim "napravljen posebno bitan iskorak za sve nas u BiH". Ovim se oformila koalicija, što, dodao je, nije bio slučaj u protekle četiri godine, piše N1. Potpisani sporazum, naveo je Čović, stvara novu dimenziju ponašanja u politici, te je tu kako bi se stabilizirali svi tokovi, i osiguralo pravno djelovanje institucija BiH. “Za relativno kratko vrijeme smo uspjeli doći tečno, bez velikih nadmudrivanja, do teksta sporazuma koja će biti sjajna osnova za nosioce vlasti. Čini mi se da je ovo izuzetan trenutak koji sam jutros podijelio i sa Varhelyijem (evropskim komesarem za proširenje, op.a) , zbog čega smo i pomjerili potpisivanje kako bi mu u razgovoru s njim uručili sporazum”, izjavio je Čović u obraćanju medijima.

Danas je i zvanično potpisan koalicioni sporazum između HDZ-a BiH i stranaka tzv. Osmorke. Dragan Čović tvrdi da ovim "napravljen posebno bitan iskorak za sve nas u BiH". Ovim se oformila koalicija, što, dodao je, nije bio slučaj u protekle četiri godine, piše N1.

Potpisani sporazum, naveo je Čović, stvara novu dimenziju ponašanja u politici, te je tu kako bi se stabilizirali svi tokovi, i osiguralo pravno djelovanje institucija BiH.

“Za relativno kratko vrijeme smo uspjeli doći tečno, bez velikih nadmudrivanja, do teksta sporazuma koja će biti sjajna osnova za nosioce vlasti. Čini mi se da je ovo izuzetan trenutak koji sam jutros podijelio i sa Varhelyijem (evropskim komesarem za proširenje, op.a) , zbog čega smo i pomjerili potpisivanje kako bi mu u razgovoru s njim uručili sporazum”, izjavio je Čović u obraćanju medijima.

Ne propustite